840 ezer eurót költenek az idegenforgalomra

Új attrakciókkal javíthatnak a régió látogatottságán
Kassa |

A Kassa megye Terra Incognita program által folyósítandó támogatásból vállalkozók, társulások, önkormányzatok is részesülhetnek. A turisztikai látnivalók, az infrastruktúra fejlesztésére és a rendezvények támogatására nyújtandó összeg páratlan.

Az idegenforgalom támogatására szánt összegről Kassa megye a hétfői tanácskozásán döntött. A jövőre szétosztandó összegről és a támogatások részleteiről tegnap számoltak be. Az infrastruktúra fejlesztésére szánt támogatásokból új látnivalókat hoznának létre, és a régióbeli rendezvények színvonalát, marketingjét javítanák. A projekt fő célja, hogy a helyi vállalkozók és szervek segítségével még vonzóbbá tegyék a megye által kínált idegenforgalmi látványosságokat.

„Fontosnak tartom azon helyi vállalkozók támogatását, akik tudják, mit érdemes megmutatni a térségünkben. Az országban elsőként az ökoturizmus terén is felhívásokat írunk ki, melyek innovatív környezetvédelmi megoldásokat hozhatnak. Az elektronikus kapcsolatfelvételt is fejlesztjük, melynek köszönhetően elektronikusan nyújthatják be az érdeklődők a kérvényeket. Nagy öröm számunkra, hogy az eddig megvalósított projektek többsége folytatódik, és évről évre új aktivitásokkal bővülnekˮ – mondta Rastislav Trnka megyeelnök.

Lenka Vargová Jurková, a Kassa Régió Turizmus regionális idegenforgalmi iroda igazgatója szerint nagy hangsúlyt kell helyezni a rendezvények és azok reklámjának összhangjára, ha jól működnek, kiváló eredményeket érhetnek el. A Terra Incognita programjaiba a kassai járásbeli székhelyű jogi és természetes személyek és vállalkozók, szervezetek jelentkezhetnek. A felhívásokra november 30-ig lehet jelentkezni. A pályázati feltételekről bővebb információt a vyzva.terraincognita.sk oldalon találnak az érdeklődők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?