Simon Zsolt Bugártól vár magyarázatot Kočner Hidat érintő üzeneteire

Simon Zsolt
Pozsony |

Simon Zsolt, a parlamenten kívüli Magyar Fórum (MF) elnöke felszólította Bugár Bélát, a Híd kormánypárt elnökét, hogy magyarázza meg Marián Kočner állítólagos üzenetét, mely szerint a vállalkozó előre tudta, hogy a Híd a kormány tagja lesz a 2016-os választások után. 

A közzétett információkból az következik, hogy Kočner közvetlenül a 2016-os választások után üzenetet váltott Martin Glváč-csal (Smer), a parlament jelenlegi alelnökével. A vállalkozó állítólag azt írta, hogy szerinte a Híd, az SNS, a Smer, valamint a Sieť pártból távozó politikusok fognak kormányt alakítani. Simon akkoriban még a Híd alelnöke volt, emiatt most úgy érzi, átverték őt.

„Tény, hogy 2016. március 7-én a Híd még egy jobboldali kormányt részesített előnyben. Egy héttel azután, hogy Kočner megírta ezt az SMS-t, a Híd változtatott a retorikáján, és elkezdett Ficóval tárgyalni” – mutatott rá Simon a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az MF elnöke feltette a kérdést: Kočner honnan tudta előre, hogy a Híd hogyan fog dönteni. Egyben felszólította Bugárt, hogy magyarázza meg ezt az üzenetet, és tisztázza, milyen egyezséget kötött Robert Ficóval, a Smer elnökével. A szóban forgó kommunikációt szerdán (október 23.) tette közzé Igor Matovič, az OĽaNO elnöke.

Az MF elnöke szerint a Marián Kočner és Alena Zsuzsová között 2018 márciusában váltott üzenetek is magyarázatra szorulnak. Ebben az időben tárgyalt a Híd a kormányalakításról.

„Ha erről nem tudtatok, lépjetek ki a pártból, átvertek titeket” – üzente Simon a volt párttársainak.

Érsek Árpád közlekedési miniszter és a Híd elnökségi tagja Simon kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta, hogy nem tudott arról az egyezségről, amit állítólag a Smer párttal kötöttek 2016-ban, a kormányalakítással összefüggésben. Hozzátette: meglepték ezek az információk. Nem tudott arról sem, hogy állítólag létezett egy előzetes terv a jelenlegi koalíció felállításáról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?