A tilalom ellenére is jön a cirkusz

Pozsony |

Bár november elsejétől tilos lesz a vadállatok fellépése a cirkuszokban, a cseh Aleš társulat mégis reklámozza a csütörtökön kezdődő pozsonyi előadásainak elefántprodukcióját. 

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a mezőgazdasági minisztérium rendelete szerint november elsejétől tilos lesz vadállatok szerepeltetése a cirkuszi műsorokban, a csehországi Aleš cirkusz azonban csütörtöktől több mint három hétig heti öt alkalommal lép fel Pozsonyban. 

A törvény csak elsején lép életbe, addig tehát jogilag nem kifogásolható, ha az állatok megjelennek a porondon, novembertől azonban akár 20 ezer eurós büntetés is kiszabható ezért.

A társulás honlapja szerint előadásaikban gyakran szerepelnek elefántok, tigrisek, lovak és tevék is. Ezt lapunknak Hana Alešová, a cirkusz menedzsere is megerősítette. Elmondása szerint nemrég szereztek tudomást az érvénybe lépő rendeletről, az előadásokra pedig már mindent előkészítettek. „Eddig a minisztériumtól még semmilyen állásfoglalást nem kaptunk, a válaszukat várjuk” – nyilatkozta Alešová. Hozzátette, amennyiben a minisztérium nem válaszol, a megszokott módon tartják meg az előadásaikat, szükség esetén azonban a tiltott állatokkal nem fognak fellépni.

A rendelet értelmében ragadozók, kivéve kutyák, macskák és vadászgörények, továbbá főemlősök, elefántok, vízilovak, orrszarvúk, delfinek és zsiráfok nem lehetnek porondon. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?