Mindegy, csak ártson

Traumatizált képviselők és a rettegett közvélemény. 

Füstösek, barnák, búsak, bíborak – állapította meg Bandika a levelekről, amelyeket a szél az asztalukra fújt. Ervinnel a Tehermentesített tevéhez címzett külvárosi pohárszékben ültek, és búcsúztatták a jó időt. 

Egen? – állt meg asztaluknál a pincérnő egy kerek piros tálcával, jelezve, hogy felvenné a rendelést. Mindegy, csak ártson – hagyta helyben Ervin az ismert Hofi-idézettel. A munkaerő tanácstalanul a fellegekre tekintett, majd visszacsoszogott a létesítménybe. Kíváncsi vagyok, mit fog hozni, sóhajtott Bandika. Eltelt vagy fél óra, a fiúk már átbeszélték a román belpolitikát, a frankfurti könyvvásárt, meg a falusi turizmus aktuális buktatóit, amikor a szomszéd asztaltó odaszólt nekik Tivadar, a temperamentumos traktorista. Kérdezte, hallották-e, hogy a szlovák parlament a napokban a pártpreferencia-felmérések publikálásának tilalmáról fog szavazni. Egy hidas meg két smeres képviselő azt javasolja, hogy a választások előtt legfeljebb ötven nappal lehessen közzétenni pártpreferencia-felmérést, mivel szerintük ezekkel az adatokkal manipulálják a lakosságot. 

Persze készíteni lehet ilyen felmérést, és a pártok fognak is, hogy lássák, hogyan állnak, csak épp nem szabad róluk hírt adni. Jelenleg ez a megkötés a választások előtti tizennégy napra szól. Tivadar elmondta, felháborítónak tartja a javaslatot, hiszen nagyon szereti a felmérések eredményeit böngészgetni és összehasonlítgatni. Ráadásul pont a parlamenti választások előtt négy hónappal jönnek elő ilyesmivel, ami szerinte a választók kiskorúsítását célozza. Bandika előrebocsátotta, hogy lélektannal professzionális szinten soha nem foglalkozott, így 

nem tudja megítélni, hogy a titkosítás beterjesztői pontosan mitől retteghetnek, illetve hogy ennek a félelemnek a gyökerei milyen traumáikkal lehetnek kapcsolatban.

Remélem, sikerül mielőbb feldolgozniuk – tette hozzá. Ervin együttérzőn vállon veregette. Szerinte nem kell ilyen tragikusan felfogni a helyzetet, hiszen ahogy korábban is láttuk, hasonló fontosságú kérdésekben mindig képesek meglepetést okozni a képviselők, így az sem zárható ki, hogy a végén tévedésből azt szavazzák meg, hogy a választások előtti ötven nap során mindenki értesülhessen az aktuális pártpreferenciákról, csak a politikusok nem. Tivadar megkönnyebbült, és örömében megajándékozta magát egy pohár mentalikőrrel.
A szerző a Vasárnap munkatársa 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?