Elő a kabáttal!

divat

Az ősz és vele együtt a hidegebb napok beköszöntével ruhatárunk is módosul. A lenge, élénk színű nyári ruhákat leváltják a meleg, puha anyagból készül darabok. Mivel egyre több az esős reggel, megjelennek a kardigánok, a pufi- és bőrdzsekik, a steppelt kabátok, a különféle kötős köpenyek és ballonkabátok, még később pedig a gyapjú és az alpaka is előkerül a szekrényből.

Fazonok tekintetében igazán széles a választék, több irányzatot is követhetünk, a kínálat hatalmas.

Ballonkabát

A nőies vonal kedvelőinek a legpraktikusabb az örökké divatos ballonkabát, azaz trench coat. Testalkattól függetlenül bárki nyugodtan viselheti. Eleganciájához kétség sem férhet, ráadásul nagy előnye, hogy magas sarkúval és sportcipővel, farmernadrággal és szoknyával egyaránt jól mutat. Az őszi idény alapkellékének is tartják, hiszen a kevésbé hűvös napokon igazán kényelmes viselet. Legnépszerűbb árnyalata a világosbarna és a bézs keveréke.

Köpenykabát

Azoknak, akik nem elégszenek meg az átlagos kabátokkal és fazonokkal, érdemes beszerezniük őszre egy úgynevezett köpenykabátot. Lengébb a klasszikus kabátoknál, általában nincs alábélelve, mégis a leghétköznapibb szetteket is feldobja egyedi fazonjával.

A poncsóra hajaz, ám a kettő közötti alapvető különbség, hogy általában gombok vannak rajta, mint a kabáton, csak nincsenek ujjai. Feszesebb is a poncsónál, és inkább a melegebb őszi napokra ajánljuk, mert általában csípőig ér. Mivel kimondottan nőies, leginkább magas sarkú csizmával mutat jól.

Kötős kabátok

Pár éve jöttek divatba a gombolás nélküli, kötős kabátok, melyeknek az öv része vagy saját anyagukból készül, vagy teljesen más övvel rögzíthetjük őket a derekunkra.

Sokan a téli idényben is szívesen viselik az úgynevezett wrap kabátot, de kétségkívül ez a hűvösebb őszi időszak kedvence. Rendkívül nőies és csinos fazon, amelyhez nyugodtan felvehetünk farmernadrágot, de egy magas sarkúval is tökéletes összhangban van. Világosabb árnyalatokban, fehérben vagy szürkében a legjobb választás.

Galéria

Nemtelen trendek

A gender téma most egyértelműen ott lebeg a köztudatban, várható volt, hogy a trendekben is megjelenik majd. Az más kérdés, hogy ki mennyire fogadja el, de már idén is hódítottak olyan alapdarabok, amelyeket nők és férfiak egyaránt felvehetnek.

Ez az őszi–téli szezonban még inkább kidomborodik, és az uniszex ruhák, cipők, valamint kiegészítők egyértelműen előtérbe kerülnek. A női divatot illetően elsősorban egy felelevenített irányzat újragondolásáról van szó, hiszen a maszkulin stílus már korábban is hódított. Ami biztos: rengeteg uniszex ruhával tudjuk majd megtölteni gardróbunkat, és ennek köszönhetően változatosabbá tehetjük megjelenésünket.

Mi legyen a kabát alatt?

Kötött és tweedruhák, szoknyák, nadrágkosztümök, mellények, pulóverek, prém- és bőrdíszítések, kihívóan nagy gombok, kényelmes viselet jellemzi az idei őszi–téli divatot. A trendi, tagbaszakadt, hosszú pulóverek szoknyához, nadrághoz is viselhetők. Az őszi–téli időszak anyagai a bársony, velúr, bőr és kasmír, de az olyan természetes anyagok, mint a selyem vagy a vászon, is helyet kapnak az idei irányzatban. Az alapszínek a barna, a khaki, a mustár, s ezeket a királykék, sőt a bordó is kiegészíti.

Ismét divat lesz a kötött sapka, amelyet arany vagy ezüst csillámok, gyöngyök tesznek egyedivé és elegánssá.

Az új trendek a nadrágok terén is megjelentek. A farmer továbbra is megmarad a legnagyobb kedvencnek, ám a fazonja kicsit változik: menőnek számítanak a bő, az egyenes szárú és a trapéz darabok, de a boyfriend (bővebb, szakadt szárú) és az anyukaszabás (laza, nem tapadó szárú nadrág) is tovább hódít, s a csúcs a szuperbő paper bag (egészen lezser, derékban összehúzható) szabás lesz. Ha pedig valaki az aktuális irányzat ellenére is a szűk, slimmy fazonokat részesíti előnyben, olyat válasszon, amelynek tépett vagy díszített az alsó része.

-ferenczy-

Őszi divatszínek

Mustársárga: a világosabb, napsárgába hajló változatok derűseb napokra, míg a sötétebb, barnás színek valamelyike a hidegebb időszakra tökéletes választás.

Dohányszín: jól kombinálható a világosabb ruhadarabokkal éppúgy, mint a bőrből készült kiegészítőkkel.

Meleg kávé: tejes-, feketekávé, latte vagy zöldkávé – az ősz típusú nőknek kifejezetten jól állnak ezek a földszínek, de néhány szuper kiegészítővel bárki beillesztheti őket a ruhatárába.

Királykék: élénk, mégis mély szín, amely szinte mindenkinek nagyszerűen áll. Kiválóan kombinálható más színekkel, és akár elegánsabb alkalmakra is tökéletes választás.

Khaki: a zöldes-barnás árnyalat valódi őszi szín, amely a hanyatló falevelek szürkülését idézi meg ruhatárunkban.

Kiss Kósa Annamária

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnap 43. számában jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?