Mindenki táncol!

ggg

Egyre népszerűbbek a táncos szakkörök, hiszen nemcsak jól átmozgatják a testet, hanem ritmusérzéket, fegyelmet, energiát és állóképességet is adnak. Ráadásul sokkal izgalmasabbak, mint állandóan online lógni. De milyen táncot érdemes választani?

1. Néptánc

Az egyik leggyakoribb tánckör. Már négyéves kortól be lehet kapcsolni a kicsiket, de igazán a 6–12 évesek számára ajánlott. Ezután döntik el, érdekli-e őket annyira, hogy komolyabban foglalkozzanak vele. Nagy előnye, hogy a mozgás mellett az ének is szerves része, ráadásul nem kell sokat keresni, ha ilyen szakkörre járatnánk a gyereket.

2. Balett

A lányok szívesebben választják a fiúknál, hiszen leginkább a kecses mozdulatok, a balerinaruha marad meg bennük. Egy-két balettos mozdulat tökéletes tartást ad, ezért érdemes lehet kipróbálni, de ne feledjük: a profi balett-táncosi karrier rengeteg munkával, lemondással és energiafelhasználással jár. Ezt is már egészen kis kortól lehet gyakorolni.

3. Modern táncok

Rengeteg águk van, az utcai táncok közül talán az egyik legismertebb a hip-hop. Mindegyiknek nagy előnye, hogy játékos, táncos módon viszi bele a sportot, a mozgást a mindennapokba, fejleszti a koordinációt, ráadásul a memóriát is.

4. Társas tánc

Leginkább 8-10 éves korban szokták felfedezni a gyerekek. Ide tartozik a keringő, a rumba, de még a rock and roll is. A társas táncok alapjaival azért jó megismerkedni már gyermekkorban, mert akkor az illető felnőttként nem lesz zavarban, ha bálon, esküvőn táncolni kell.

5. Tánctorna

Ide tartozik a zumba, a salsa fitnesz, az aerobik tánc és még sok más. Ezeket általában a felnőtteknek ajánlják, de a kiskamaszok is becsatlakozhatnak. Sőt, kifejezetten jó szülő-gyerek program lehet, ahol a mozgás örömén túl izgalmas koreográfiákat is el lehet sajátítani.

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnap Gyerekbarát mellékletében jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?