Az őszibarack őszi kurtító metszése

barack

Ezek a fák, ha volt rajtuk termés, ha nem, az év folyamán besűrűsödtek, a friss hajtások benőtték a fa koronáját.

Ugyanakkor az őszibarack szereti a ritka koronát, hogy abba besüssön a nap, és napfény kell a rügydifferenciálódáshoz is. Hozzáteszem, hogy az őszibarack az a fa, ami a legkönnyebben viseli a kertészollót. Maga a kurtító metszés abból áll, hogy kimetéljük a koronából a fölösleges új hajtásokat, a szükséges meghagyottakat pedig 35–40 cm-esre lerövidítjük. A korona termőágait kikönyököltető metszéssel rövidítjük le. Nem feledkezünk el a földre hajló részek eltávolításáról sem. Ezt a metszést már most elvégezhetjük.

Belucz János gyümölcsész mérnök

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?