„Nem volt maradásom Szegeden”

Balogh Zsolt

Balogh Zsolt magyar válogatott kézilabdázó hét évet töltött a Szeged csapatában, idén nyáron igazolt a Tatabányához. A távozás okairól, az új csapatba való beilleszkedésről és a célkitűzésekről telefonon beszélgettünk a 30 éves jobbátlövővel.
 

2012-ben Gyöngyösről igazolt a Szegedbe. Hét év után milyen érzésekkel távozott a klubtól?

Összességében jó érzésekkel jöttem el Szegedről. A hét szezon legtöbbjében alapember voltam, 2018-ban a bajnokságot, 2019-ben pedig a Magyar Kupát sikerült megnyernünk a Veszprém előtt. Szakmailag a legnagyobb hiányérzetem az, hogy nem jött össze a Bajnokok Ligája Final Four. Tavaly csak egy lépésre voltunk tőle, de akkor sem sikerült (a Vardar Szkopje 56:52-es összesítéssel ütötte ki a Szegedet a negyeddöntőben – a szerk.). Sajnos a szegedi karrierem vége fele már a negatív élményből is több lett, egyre kevesebb játéklehetőséget kaptam, egyre kevésbé számítottak rám.

Akkor mondhatjuk, hogy a kevesebb játékperc áll a váltás hátterében? 

Igen, ez volt a legfőbb oka. Éreztem, hogy egyre jobban a háttérbe szorulok, az előző szezonban két új játékost igazoltak a posztomra, idén pedig még egyet, így nem volt maradásom.

Miért pont a Tatabányára esett a választás? Voltak esetleg külföldről is kérők, vagy mindenképpen Magyarországon szeretett volna maradni? 

Mindenképpen szerettem volna Magyarországon maradni. Itthon a két nagy csapat, a Veszprém és a Szeged után a Tatabánya a legelismertebb klub. Ráadásul ők már egy évvel ezelőtt is szerettek volna leigazolni, akkor még nem mondtam nekik igent. De most, mikor lejárt a szerződésem, megint megkerestek, nagyon ragaszkodtak hozzám, számomra pedig szimpatikus volt a klub és a játékoskeret is, így esett rájuk a választásom. 

Hogy ment a beilleszkedés az új csapatba? 

Nem volt semmi probléma a beilleszkedéssel, régi jó ismerősök közé érkeztem, hisz sok magyar játékos van itt, akikkel már játszottam együtt klubszinten vagy a válogatottban. Abszolút otthon éreztem magam már az első pillanattól kezdve. 

Tavaly a bajnokságban a harmadik lett a csapat. Mi erre a szezonra a célkitűzés, megismételni a bronzérmet? 

Igen, a harmadik hely megtartása az alapcélja a csapatnak, ami nem lesz egyszerű, mert a középmezőnyben több csapat is van, amelyek hasonló minőséget képviselnek. Bárki tud meglepetést okozni, senki ellen nem mehetünk biztosra. 

Kicsit döcögősen kezdődött az idény a Tatabánya számára. Jelenleg 8. a csapat a bajnokságban, három győzelem mellett három vereség a mérleg. 

Igen, nehéz volt a szezonkezdet, már játszottunk a Veszprémmel és a Szegeddel is, sajnos mindkét meccset elvesztettük. Ráadásul sok sérülés is hátráltat minket, így voltak már olyan pontvesztéseink, amelyek nem voltak előre bekalkulálva. Ettől függetlenül továbbra is a harmadik hely megszerzése a célunk. 

Az EHF-kupa selejtezőjében az ukrán ZTR Zaporizzsja a Tatabánya ellenfele. 

Azt gondolom, hogy jó esélyünk van arra, hogy az EHF-kupa csoportkörében szerepeljünk. Aztán a továbbiakat meglátjuk, nyilván a sorsolástól is függnek az esélyeink. De most csak arra koncentrálunk, hogy a Zaporizzsja csapatát legyőzzük. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?