Váltóhamisítási per: ismét bíróság elé áll Rusko

Pavol Rusko
Pozsony |

Csütörtökön folytatódik Marián Kočner és Pavol Rusko váltóhamisítás miatt indított pere. A Threema-üzenetek alapján Rusko Kočner utasításait hajtotta végre.

Kočner és Rusko a vád szerint 69 millió euró értékben hamisítottak váltókat, amelyeket aztán később Kočner cége a Markíza Televízión akart behajtani. Bár azt állítják, a váltókat még 2000-ben állították ki, amikor még Rusko volt a vezérigazgató, az ügyész szerint erre később került sor, s a váltókon módosították a dátumokat.

A Denník N portál szerdán nyilvánosságra hozott egy részletet Kočner és Rusko üzenetváltásából, amelyet Rusko a Threema-alkalmazáson keresztül barátnőjének telefonjáról folytatott a nagyvállalkozóval. Az üzenetek cáfolják Kočner azon állítását, mely szerint az idejét sem tudja, mikor találkoztak utoljára. Az üzenetekből azonban az derül ki, hogy rendszeresen találkoztak, és ízetlen megjegyzésekkel illették Ján Kuciak meggyilkolt újságírót. Mindezek mellett Kočner diktálta, hogy Rusko mit mondjon a bíróságon, valamint hogyan kezelje a kialakult helyzetet:

„Marek szólt, hogy semmi dolgod vele telefonon keresztül, és hogy vallani akarsz valamilyen újságírónak!!!! Megőrültél? Lehet, lehallgatják a telefonodat. Börtönbe csukhatnak azért, amit telefonon elmondtál!!! K....a, ne csinálj hülyeséget!”

– írta Kočner, utalva Marek Para ügyvédre, aki képviseli őket a perben. Rusko ezután megígérte, nem tesz semmi olyat, amit Para nem hagy jóvá.

(Denník N, szh)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?