Őszi állásbörze sokszínű kínálattal Érsekújvárban

Érsekújvár
Érsekújvár |

Gazdagabb és sokszínűbb volt az Érsekújvári Körzeti Munka- Szociális- és Családügyi Hivatal kínálata az őszi állásbörzén, mint a tavasszal rendezett találkozón. Tizenhét munkáltató kínált mintegy 1600 álláslehetőséget, a börzére a munkahivatal ötszáz álláskeresőt hívott meg.

Az Érsekújvári járásban a legutóbbi hivatalos adatok alapján 2603 álláskeresőt tartanak nyilván, ami 2,86 százalékos a munkanélküliséget jelent. Az érsekújvári, nagysurányi és párkányi térségben tavasszal is csak 2,86 százalékos, míg egy évvel ezelőtt még 3,73 százalékos volt a munkanélküliség aránya. 2016-ban 8,29 százalékos volt a munkanélküliség a régióban. A Vágsellyei járásban jelenleg 890 álláskeresőt tartanak nyilván, ami csupán 1,94 százalékos munkanélküliségi arányt jelent, a térségben tavasztól nem sokat változott a helyzet. Tavaly 1106 lakos volt ugyanebben az időszakban a munkahivatal nyilvántartásában, ami 3,18 százalékos arányt jelentett. Helena Bohátová a munkahivatal igazgatója elmondta, az érsekújvári térségben jelenleg 1884, a vágsellyei térségben 1031 szabad munkahely van. „Idén valamivel szerényebb körülmények között rendeztük meg a tavaszi és az őszi állásbörzét, a sportcsarnok helyett a munkahivatal emeleti tanácstermébe vártuk a munkáltatókat és az álláskeresőket. Úgy érzem, ez mindenkinek jobban megfelel, a munkalehetőségek iránt érdeklődők és az állásokat kínálók nyugodtabban tudnak beszélgetni, mint a nagy csarnokban” – mondta Bohátová. A munkahivatal dolgozói szerint egyre nagyobb a munkaerőpiac kínálata, így a munkanélkülieknek bőven van választási lehetőségük. Van úgy, hogy csak egy rövidebb időszakot töltenek el egy-egy munkahelyen, mert máris találnak egy még jobban fizetettet. Nincs könnyű helyzetben a munkaadó sem, az utóbbi időben egyre nehezebb olyan alkalmazottat találni, aki elégedett a kínált bérfeltételekkel és a munkakörülményekkel, így további juttatásokat – ingyen szállítást, üdülési utalványt, olcsóbb étkezést kínálnak. Az érsekújvári állásbörzén biztonsági őröket kerestek a vágsellyei Duslo vegyi gyárba, szállítómunkásokat a szeredi Amazon Fulfillment Slovkia Kft. logisztikai központjába, valamint gyártósori munkásokat és különféle szakembereket a nagyszombati PSA Peugeot Citroen autógyárba.

Sofőrök, hivatásos katonák számára is kínáltak munkalehetőséget, továbbá az érsekújvári Poľnohospodár Nové Zámky Részvénytársaság mezőgazdasági gépjavítók, karbantartók,villanyszerelők, traktoristák és segédmunkások jelentkezését várta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?