Nyolcgólos meccs a MOL Arénában

Nyolcgólos meccs a MOL Arénában

A szlovák U21-es labdarúgó-válogatott a dunaszerdahelyi MOL Arénában 5:3-ra kikapott Franciaországtól Eb-selejtezőn. A vendégek az első félidőben leiskolázták Adrián Guľa csapatát, de a második játékrészben a szlovákok még izgalmassá tették a mérkőzést.

Bár a MOL Aréna lelátóin nem sokan ültek a kései órán, aki kilátogatott a stadionba, már az ötödik percben úgy érezhette, megérte meccsre jönni: ugyanis már két gólt látott. A franciák szereztek vezetést a 3. percben Reine-Adelaide, a Lyon középpályása révén – 0:1, de a szlovákok két percen belül egyenlítettek, egy szöglet után végül Strelec lőtt közelről a hálóba – 1:1. A 13. percben viszont ismét a franciáknál volt az előny, egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalon Aouar (Lyon) várta a labdát, és nem is hibázott – 1:2. Tíz perccel később pedig esélyt sem adtak a vendégek Adrián Guľa csapatának, egy lapos bal oldali átadás után a teljesen egyedül hagyott Édouard (Celtic) passzolt közelről a hálóba – 1:3.

A szlovákok ezután kétszer is betaláltak, de a játékvezető egyik gólt sem adta meg, Tupta esetében les miatt, Chobot esetében pedig kezezés miatt.

Így hát folytatódott a francia iskolajáték, a 35. percben Édouard kissé a védő mögül remekül eltalált, védhetetlen labdát küldött a léc alá – 1:4. Az első félidő utolsó percében Strelecről megfeledkeztek a francia védők, a Slovan játékosa jó labdát kapott, de ajtó-ablak helyzetben a kapufát találta el…

Adrián Guľa a szünetben Bernát helyett Gambošt küldte a pályára, majd még a második félidő elején Strelec helyett Kovaľ állt be. A szlovákok az 52. percben szépítettek, Herc jól helyezett lövésénél a francia kapus hiába nyújtózkodott – 2:4. Tíz perccel később pedig már csak egy gól volt a vendégek előnye, Chobot viharzott el a bal oldalon, laposan középre adott, ahol érkezett Tupta – 3:4.

A franciáknak volt több ziccerük, de pontatlanul céloztak. A 81. percben viszont egy gyors akció végén ismét jött Édouard, és a Celtic játékosa kíméletlenül a hálóba lőtt – 3:5. A másik oldalon Gamboš bombáját védte nagy bravúrral Lafont kapus. A ráadásban még Hercnek is volt egy jó próbálkozása, de ez is elakadt a kapusban.

A szlovákoknak három mérkőzés után három pontjuk van a selejtezőcsoportban, a franciák még csak két mérkőzést játszottak, és ezzel százszázalékosak. A hattagú 2. csoportot Svájc vezeti három meccs után kilenc ponttal, a franciák a másodikok, Szlovákia a negyedik.

U21-es Eb-selejtező

Szlovákia–Franciaország 3:5 (1:4)

Góllövők: Strelec (5.), Herc (52.), Tupta (62.), ill. Reine-Adelaide (3.), Aouar (13.), Édouard (23., 35., 81.)

Sárga lap: Herc, Šulek, Pokorný, Kovaľ, Almási, ill. Reine-Adelaide, Soumaré, Guendouzi, Lafont.

Játékvezető: Robertson (skót), 2603 néző.

SZLOVÁKIA: Vantruba – Tomič, Šulek, Oravec, Sluka – Herc, Pokorný (88. Adamec), Bernát (46. Gamboš) – Tupta (83. Almási), Strelec (51. Kovaľ), Chobot (83. Kolesár).

FRANCIAORSZÁG: Lafont – Amian, Upamecano, Zagadou, Maouassa (71. Cozza) – Reine-Adelaide (63. Bellegarde), Soumaré, Guendouzi – Diaby, Édouard (85. Louza), Aouar (63. Nordin).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?