Érzések, megérzések és logika

lelki

Bármilyen döntést hozunk, érzéseinkre, megérzéseinkre vagy logikánkra alapozzuk. Néha azonban nem mindegy, hogy az intuíciónkra vagy a logikánkra hagyatkozunk-e. Mindenki maga dönti el, milyen érvekre támaszkodva határozza el magát, de az életben vannak jellemző helyzetek, amikor a logika, máskor pedig a megérzéseink mutatják a helyes utat.

A logika: Leggyakrabban a tudomány hívei próbálnak minden döntést ilyen alapokra helyezni. A megfogható világgal kapcsolatos döntéseinkben segít leginkább. Ilyenkor számszerű tények figyelembevételével határozunk valamiről. Logikánkra alapozva megtervezhetjük például a napi teendőinket, egy autóvásárlást, a bevásárlásunkat. Van, aki mindezt intuitívan teszi. Ha az utóbbit látod, eldöntheted, melyik megközelítés vezet nagyobb sikerre.

Az érzések: Ha rájuk támaszkodunk, gyakran a félelmeink, sérelmeink irányítanak bennünket. Az érzéseink által manipulálva hiszünk el hazugságokat, s félelmeink miatt leszünk olyankor is tétlenek, amikor a cselekvés vezetne jóra.

Megérzések, lelkünk hangja: Életünk sorsfordító döntéseinek legjobb segítői a megérzéseink, érdemes rájuk hagyatkoznunk. Vannak helyzetek, amelyekben anyagi szempontok, számszerű tények vagy külsőségek helyett a lelkünk szavára jobb figyelni. Például emberi kapcsolatainkban. Olyankor, amikor a logika egyértelmű irányt mutat, de a megérzéseink mást diktálnak, érdemes lehet intuíciónkra hallgatni.

Figyelj, és találd meg te is a helyes egyensúlyt mindennapjaidban!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?