Amikor a művészet gyógyít

kiállítás

A pozsonyi Szent Erzsébet Onkológiai Intézet prevenciós központjában A művészet, amely gyógyít címmel 75. alkalommal nyílt kiállítás. Két hónapig hétfőtől péntekig 9.00 és 17.00 óra között tekinthető meg.

A kiállított képek szerzői daganatos betegek. „Amikor néhány évvel ezelőtt »újjászülettem«, színekkel próbáltam magam kifejezni. Sikerült másokra is hatnom, aminek köszönhetően könyvet illusztráltam, nyári táborban festettem a csontvelő-átültetésen átesett gyerekekkel, többször kiállítottam a képeimet Pozsonyban és Nagyszombatban, és társszerzője vagyok az empatikus képeslapoknak, amit az Amazonky polgári társulással együttműködve hoztunk létre” – mondta Katarína Olíková, akinek a képeiből áll a most megnyílt kiállítás.

„Intézetünkben 2000 februárjában indítottuk el a kiállítássorozatot. Az ötlet annak alapján született, hogy tudjuk: a művészet elősegíti a harmónia megteremtését, és segítheti a kezelést” – magyarázta dr. Alena Kállayová radiológus főorvos. A kiállítás az egészséges keblek holnapi világnapja alkalmából rendezett rendezvénysorozat része.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?