Csütörtöktől már “barátok közt” van Tóth Károly kassai születésű színész

Ilyen volt Tóth Károly első szereplése a Barátok köztben
Kassa/Komárom/Budapest |

A Komáromi Jókai Színház ismert színésze, Tóth Károly ezentúl nemcsak a színpadon, hanem a tévéképernyőkön is felbukkan. A Kassáról indult tehetség csütörtök este gurult be egy jóképű, laza motorosként Magyarország legnépszerűbb televíziós sorozatába, a Barátok köztbe. 

A sorozatban Simonként megjelenő srác elmondása szerint egyik kollégája, Majorfalvi Bálint által került be a több mint húsz éve tartó televíziós sorozat válogatásába. „A sorozat legelején – ami ha jól tudom, Magyarország első napi sorozata volt – én is figyelemmel követtem a történéseket, hiszen akkor ez volt a korszak egyik nagy durranása. Aztán valahogy leszoktam róla, a tévé előtt sem töltöttem annyi időt, arra viszont jól emlékszem, hogy a sorozat az évek során egyre közkedveltebb lett“ – nyilatkozta lapunknak Tóth Károly, aki nagyjából húsz éves lehetett, amikor újra belekukkantott egy-egy részbe. „Nem hittem volna, hogy egyszer én is ebben a sorozatban kapok majd szerepet. A válogatásra Majorfalvi Bálintnak köszönhetően jutottam el, négy hónapig kellett várnom a visszajelzésre. Így kaptam meg Simon szerepét“ – magyarázta Tóth.

A fiatal tehtség hosszú éveken át a Komáromi Jókai Színház színpadán szerepelt (Németi Róbert felvétele)

Mivel a fiatal színész eddigi pályafutásának túlnyomó részét a színházak színpadán töltötte, nem kis megmérettetés vár rá. „Sokkal másabb kamerák előtt állni, mint színpadra. Nincs idő elemezni, kevés idő van próbálni, ezért nagyon összeszedettnek kell lenni abban a pár percben, amikor elindul a felvétel. Nagyon fontos a 100 százalékos szövegtudás, hiszen azon sok minden áll vagy bukik. A kamerák előtti szereplés természetesen más színészi játékot is igényel. Míg a színházban egy 600 férőhelyes nézőteret kell kitölteni a játékkal, a kamerák előtt ezt a „játékot” minimálisra kell csökkenteni“ – mondta szerkesztőségünknek Tóth Károly. Mint kiderült, az első forgatási napon rengeteg új, ismeretlen feladat várt rá, de a stábnak köszönhetően minden zökkenőmentesen ment, úgy érezte, mintha már évek óta együtt dolgoznának. „Simon szerepével tudomásom szerint huzamosabb ideig terveznek a sorozatban. Bízom benne, hogy ez egy hosszútávú, gyümölcsöző együttműködés kezdete“ – zárta Tóth Károly. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?