Kitűzték a főtárgyalás időpontját a buszon utazó házaspár megtámadóinak ügyében

A pozsonyi városi buszon rontottak rá egy házaspárra, vádat emeltek ellenük
Pozsony |

Novemberre tűzte ki a főtárgyalást a Pozsony IV. Járásbíróság annak a két férfinak a tárgyalását, akik május 22-én este megtámadtak egy házaspárt a városi buszon.

„Az ügyben szeptember 16-án nyújtottak be vádemelési javaslatot a járásbíróságra, a gyanúsítottak vizsgálati fogságban vannak" – mondta a TASR hírügynökségnek csütörtökön Matej Izakovič ügyész, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője.

A bíróság október 9-i döntése értelmében a gyanúsítottak a tárgyalásig rács mögött maradnak. Stanislav. G., az egyik gyanúsított fellebbezést nyújtott be a Pozsonyi Kerületi Bíróságra. A főtárgyalást november 13-ra és november 20-ra tűzték ki – tájékoztatta a TASR-t Pavol Adamčiak, a kerületi bíróság szóvivője.

Ondrej Á. és Stanislav S. június eleje óta vizsgálati fogságban van, testi sértéssel, garázdasággal, zsarolással és veszélyes fenyegetőzéssel gyanúsítják őket.

A házaspár megtámadásával a 18 éves pozsonyi Ondrej Á.-t és a szintén 18 éves Stanislav G.-t vádolják. Május 22-én fizikailag és verbálisan támadtak rá egy 50 év körüli házaspárra a 83-as pozsonyi városi járaton, amiért rájuk szóltak, mert hangoskodtak, és viselkedésükkel zavarták az utasokat.

„Az egyik tettes ököllel többször is megütötte a sértetteket, egyiküknek súlyos fejsérüléseket okozott. A másik tettes ezt követően életveszélyesen megfenyegette őket”

– közölte a rendőrség. A két vádlottak azt mondták nekik, ha a rendőrséghez fordulnak, megölik őket.       

A megtámadott férfi fej- és arcsérüléseket, töréseket szenvedett. Az eljárás során tanúk jelentkeztek a rendőrségen, akik segítettek felderíteni a bűncselekményt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?