Szuper a tömegközlekedés!

vallo

Néhány celeb a városi tömegközlekedést reklámozza. Olcsóbb, mint autóval járni! Nem kell az utat figyelned, szabad a két kezed, azt teszel, amit akarsz, olvashatsz, zenét hallgathatsz! 

Ők is használják a két szabad kezüket, szelfiznek szorgalmasan. Szellős körülöttük a tér, nincs tolakodás, csak néhány mosolygó utas, érdekes módon mind a kamerába néz, mintha előre tudták volna, mikor repül a kismadár. 

Hát a csúcsidőben én kicsit más tömegközlekedéshez vagyok szokva. Tele a jármű, kevés az ülőhely, lógunk a szeren. Hogy a fiatalok nem állnak fel, azt nem kell oldani. Az én időmben sem állt fel minden fiatal, gondolom, sokan azok közül az idősek közül sem, akik most morognak. Csak akkoriban nem a mobilba bámultak, hanem ki az ablakon.

Aztán itt az ősz és a járvány. Nem mindenki tudja, hogy illik eltakarni az arcot, sokan csak úgy szabadon tüsszögnek, köhögnek a levegőbe. Vagy fókamódra lazán ásítanak. Áááá... Jé, mennyi amalgámtömés! 
Az olvasás, zenehallgatás jó ötlet, csak nem mindig kivitelezhető. Gyakori, hogy az útitárs a járműn intézi a munkahelyi feladatait, sőt, olyat is hallottam, hogy valaki ott adta ki az útját a férjének. 

Nekem speciális szerencsém van egy nővel. Folyton a Zsaneta nevű lányával telefonál, aki a szövegkörnyezetből ítélve mindig pénzt akar. A nő sírós hangon visszautasítja. Nekem sincs, Zsanetka, alig keresek, a munkában olyan rosszak hozzám, sápítozik. Látom, hogy az egész színészkedés, feltehetőleg a lánya is tudja, mert jön a következő kör, amikor valószínűleg az unokával zsarolja az anyját. Hát perszehogy szeretem az unokámat, jó majd adok neki pénzt, hisz mindig adok. 

Ez megy körbe-körbe, Pozsonyhidegkúttól be a városig, vagyis minimum húsz percig. Az egész busz hallja, mert a nő ordít. De vannak még nála is különlegesebb utasok. Múltkor leült mellém egy fiatalember, és elkezdte a kezemet simogatni. Aha, a szabad kéz.

Mi van kisfiam, anyakomplexusod van, kérdeztem volna,

de rémültebb voltam annál, hogy megtegyem, mert hát miféle perverz alak az ilyen. Gyorsan felálltam a tömött buszon, mire egy utas elkurjantotta magát, hogy ott egy szabad hely, miért nem ül le valaki. A körülöttem tolakodók is szemrehányóan néztek, hogy mit szaporítom a tömeget. 

És akkor még jön az, hogy nyáron jéghideg van a buszon, télen tikkasztó hőség, de néha fordítva.

Télen hűtenek, nyáron fűtenek. Mindezt leszámítva tényleg szuper a tömegközlekedés. Én már csak tudom, mert gyerekkoromtól ezt használom. Viszont érdekes módon még egyszer sem találkoztam az említett celebekkel, de Vallo főpolgármesterrel sem, aki szintén az „emhádét” propagálja. Persze lehet, hogy ők más vonalon közlekednek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?