Antonino Vadalát 9 év börtönre ítélték - Olaszországban

Antonino Vadala
Pozsony |

Egy velencei bíróság szerdán (október 9.) kilenc év és négy hónap szabadságvesztésre ítélte Antonino Vadalát, amiért kokaint csempészett Dél-Amerikából az olaszországi Calabriába. Vadalával együtt további 17 vádlottat ítéltek el. Erről a Gazzetta del Sud című regionális újság téjékoztatott.

A pénzügyi rendőrség 2015-ben leplezte le a maffiacsoportot, amely ugyanezen év júniusa és decembere között 600 kilogramm kábítószert csempészett be az országba egy velencei kikötőn keresztül. A drogot gyümölcsszállítmányokban rejtették el. Ha az említett mennyiséget sikerült volna eladniuk, a csempészek mintegy 60 millió eurót kereshettek volna.

Vadala enyhébb büntetést kapott, mint amilyet a maffiaellenes harcra szakosodott járási ügyészség eredetileg javasolt. Az ügyész 11 évre küldte volna rács mögé a drogcsempészéssel vádolt vállalkozót. Vadala ügyvédei Antonio Mazzone és Pietro Bertone voltak.

A 18 vádlottat – beleértve Vadalát is – összesen 200 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.Az olasz újságban felhívták a figyelmet, hogy arról a vállalkozóról van szó, aki ellen korábban nyomozás indult Ján Kuciak újságíró és a jegyese meggyilkolásával összefüggésben.

Vadalát európai elfogatóparancs alapján 2018 márciusában vették őrizetbe Nagymihályban. A korábban nyilvánosságra került információk szerint a vállalkozó hússal kereskedett, de ezzel párhuzamosan kábítószert is csempészett a Balkán-félszigeten keresztül Törökországba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?