Hapal nem akarja tudni a magyar meccs állását

hapal

A szlovák labdarúgó-válogatott ma este (20.45) Nagyszombatban Wales ellen lép pályára Eb-selejtezőn. Pavel Hapal a mérkőzés előtt nem akart numerológiával és a horvát–magyar mérkőzéssel sem foglalkozni.

A szlovákok eddig négy mérkőzést játszottak Wales ellen, mérlegük egy győzelem és három vereség. Márciusban Cardiffban 1:0-ra nyertek a hazaiak, előtte pedig a 2016-os Eb-n 2:1-re győzött Gareth Bale csapata. „Ha most Nagyszombatban nyernénk, ez a két vereség sem bántana már annyira” – jegyezte meg Marek Hamšík, a szlovák labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. 

A kínai Talien Ifang középpályása megjegyezte, a fő motiváció az lesz, hogy telt ház előtt játszhat a csapat: „Az a veszély is fenyegetett, hogy zárt kapuk mögött kell megrendezni a mérkőzést, de szerencsére ez végül nem így lesz. Fantasztikus atmoszférára számítok.”

Pavel Hapal szövetségi kapitány sárga lapok miatt nem számíthat Denis Vavróra a védelem tengelyében. „A középhátvéd posztjára három alternatívánk van, Valjent, Šatka vagy Gyömbér, közülük fog valaki játszani. Bízom benne, hogy jó döntést hozunk.” A cseh szakember hozzátette, hosszú beszélgetést folytatott a jobbhátvéd Peter Pekaríkkal, aki játékra késznek érzi magát. „Semmi nem áll útjában, hogy a kezdőben legyen. Pekarík tapasztalt játékos, igaz, hosszabb ideje nem játszott, de amikor pályára lép, akkor nagyon hasznosan futballozik. Talán sokaknak eszükbe jut, hogy Walesben Peťo egy kisebb hibát vétett, és ezt követően kaptuk a gólt, ami végül eldöntötte a meccset. Utána viszont végig nagyon jól játszott azon a meccsen. Pekarík olyan típusú játékos, aki hosszabb kihagyás után is mindig jó teljesítményt tudott nyújtani. Gyors és jól olvassa a játékot, ez kulcsfontosságú lesz a walesi szélsőkkel szemben” – jegyezte meg Hapal.

„Az előző válogatottmeccsek előtt a csatárposzt volt a téma, most a hátvédsor. Örülök, hogy a csatárokkal már nem kell foglalkozni” – mondta mosolyogva Hapal, utalva arra is, hogy Róbert Boženík a budapesti szlovák győzelem alkalmával meggyőző teljesítményt nyújtott és szép gólt lőtt. 

Pavol Šafranko a válogatott gyülekezőjére kisebb bokasérüléssel érkezett, de már ő is teljesen rendbe jött, a keret minden tagja egészséges. 

A cardiffi találkozón a szlovákok hét sárga lapot kaptak, most Hamšík és Kucka feje fölött lebeg a „besárgulás” veszélye – ha lapot kapnak, ki kell hagyniuk a következő, novemberi Eb-selejtezőt Rijekában a horvátok ellen. Hapal viszont nem fogja arra kérni a játékosait, hogy fogják vissza magukat. „A horvátok ellen azt mondtam, próbáljunk ügyelni a sárgákra, de most nem fogom. Mindenki adjon bele mindent. Ha valaki lapot kap, csalódott leszek, de ha ezzel állít meg egy veszélyes támadást, úgy veszem majd, hogy ilyen a foci. Sportszerűtlen viselkedésért viszont semmiképp nem szeretnénk lapot kapni” – hangsúlyozta Hapal a szerdai sajtótájékoztatón.

A szlovákok szövetségi kapitánya szerint a csoport továbbra is nyílt:
„A horvátok elleni meccsünk után azt hittem, a horvátok simán nyerik a csoportot, de Modricék azerbajdzsáni szereplése után már megint azt gondoltam, hogy csak az utolsó forduló fog döntést hozni. Ez egy nyílt csoport, ahol még bármi megtörténhet.”

A csoport alakulása szempontjából a spliti horvát–magyar találkozó is kulcsfontosságú lesz, de Hapal nem is akar ezzel foglalkozni: „Meglepett ez a kérdés – mondta láthatóan zavarban Hapal, amikor arról faggatták, milyen eredménynek örülne a spliti összecsapáson. – Láttam, hogy a magyar válogatottnál sok a hiányzó, de mi tényleg csak magunkkal foglalkozunk. Nem akarom elvonni a játékosok figyelmét. Nem is akarom tudni, hogy áll a magyar meccs, majd a lefújás után.”

A szlovákok szakvezetője a budapesti 2:1-es siker után numerológiai kiselőadást rögtönzött örömében: a meccset 9. hó 9-én játszották, a 9-es számú Boženík lőtte a győztes gólt, és a szlovákok elérték a 9 pontot. 

A walesiek elleni találkozó 10. hó 10-én lesz, ami újabb számmisztikai spekulációkra ad lehetőséget… „De akkor be kellene állítanom a tízes Albert Rusnákot, nem? – kérdezett vissza nevetve Hapal. – Még az is előfordulhat, hogy a meccs után 10 pontunk lesz, ha döntetlenezünk. De ezt nem akarjuk, úgyhogy a numerológiát hagyjuk inkább a mérkőzés utánra.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?