Jövő februártól 365 napos autópálya-matrica is vásárolható

autópálya-matrica

2020 februárjától a sofőrök 365 napos autópálya-matricát is vásárolhatnak majd, melynek ára 50 euró lesz.

Emellett megmarad az éves, havi és 10 napos matrica is. Ezt kedden jelentette be egy közös sajtótájékoztatón Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter és Sárközy Irén (mindketten Híd) parlamenti képviselő.

Érsek elmondta: a közlekedési tárca támogatja Sárközy Irén képviselő javaslatát, és intézkedni fog, hogy az új típusú autópálya-matrica elérhetővé váljon.

A minisztérium szerint elsősorban azoknak a sofőröknek éri majd meg új, 365 napos matricát vásárolni, akik év közben vesznek autót, és sokat akarják használni az autópályákat vagy a gyorsforgalmi utakat. Ugyanakkor az éves matrica is megmarad, amely 13 hónapig érvényes.

Érsek megjegyezte: 2019 az első olyan év az e-matrica bevezetése óta, amikor több sofőr vásárolt matricát az interneten keresztül, mint a benzinkutakon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?