Három zoknis történet

f

Még tavaly, az ötvenéves Vasárnap ötvenedik számában Puss Rudolf félpercesének elolvasása érdekes emlékeket idézett fel bennem. Íme, három idevágó történet, amelyeknek két közös nevezőjük is van – a helyszín meg a zokni.

Az első történet velem esett meg. Régebben egy mobiltelefont gyártó üzemben dolgoztam. Egyszer egy műszak előtti készülődés során lekaptam a szárítókötélről két zoknit. Gyorsan felöltöztem, és már rohantam is a buszra. A munkahelyemre érve hamar átöltöztem, és lesiettem a hatalmas összeszerelőcsarnokba. Felvettem a munkát, és csak két-három óra elteltével tűnt fel, hogy felemás zokni van a lábamon. A két zokni hasonló volt, mégsem ugyanolyan. Reméltem, senki nem veszi észre, aztán mégis magam mondtam el munkatársaimnak, amikor a szünetben az egyik pihenőhelyen kókadoztunk. Akkorra már eléggé bizonytalanná vált az üzem helyzete. Fel akartam dobni valamivel a hangulatot, sikerült is. Aznap a műszak végéig vihorásztunk, így a munka is jobban ment.

A második történet már nem ennyire vidám. Az üzemben a mosdókat és az öltözőket kivéve mindenhol kamerák voltak. Így próbálták meggátolni a drága készülékek ellopását, persze nem mindig sikerült. Egyszer az egyik sorról eltűnt egy láda telefon. Visszanézve a kamerák felvételeit, sajnálattal konstatálták, hogy ezeken a tolvajnak csak a lába látszik. A jó hír az volt, hogy felemás zoknit viselt. Így az őröknek csak a műszak végén távozók lábát kellett nézniük. El is kapták a tettest.

A harmadik történet is zokniról és lopásról szól. Volt egy olyan munkatárs is az üzemben, akinek egy régebbi balesete miatt fémcsavarok voltak a lábában. Ő a detektoros kapukon áthaladva mindig besípolt. Az őrök egy idő múlva már nem is foglalkoztak vele. Egyszer azonban új őr érkezett, és az illetőt, miután szokás szerint besípolt a kapunál, motozásra vitte. Hiába mondta a szerencsétlen, hogy csavarok vannak a lábában, s hogy csak azokat jelzi a fémdetektor. A motozás során azonban észrevették, hogy a beteg lábán jó hosszú szárú térdzokni van telis-tele telefonkészülékkel. Csak az Isten tudja, hány alkalommal távozott így megpakolva a munkából.

S hogy mi a zoknis történetek tanulsága? Talán csak annyi, hogy mint minden mást, a zoknit is lehet jóra és rosszra is használni, meg hogy okozhat nekünk mókás és kínos perceket egyaránt.

Fűri Iringó

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?