Régi-új arcokkal a komáromiak a playoff második köréért

kosárlabda
Komárom |

Hétvégén megkezdődik a kosárlabda SBL 2019/2020-as idénye, amelyben a komáromiak – egy év kihagyás után – ismét ott szeretnének lenni a rájátszás második fordulójában.

Az előző idényben az alapszakasz hatodik helyéről vágtak neki a playoffnak a komáromiak, de a privigyeieken nem sikerült túljutniuk. Ez pedig azt jelentette, hogy hét év után hiányoztak az érmekért folyó csatákból. 

„Nagyon nehéz jósolni, mert igen sok változás volt nyáron majdnem minden csapatnál. A kilenctagú mezőnyből nyolcan jutnak a rájátszásba, ahol mindenképp szeretnénk ott lenni, és lehetőleg túljutni az első körön. Reálisnak tartom, hogy odaérjünk az első négybe” – mondta lapunknak Paulík József, az MBK Rieker Com-therm csapatának főmenedzsere.

A szakember optimizmusa a komáromiak keretéből (is) következik, amelyben szlovákiai viszonylatban nagy és ismert neveket találunk. Az amerikai Miles Bowman egy év kihagyás után tér vissza a Duna-parti városba, fűtve a bizonyítási vágytól. Belga klubcsapata térde rossz állapotára hivatkozva ugyanis egyetlen tétmeccsen sem játszatta az orvosa által egészségesnek minősített kosarast. Lévai és szlovén kitérő után visszatér Komáromba a nagyszerű irányító, Boban Tomic. Szvetozar Sztamenkovics is külföldről érkezik, de a szerb centert privigyei és kassai teljesítménye révén ismerhetik inkább a kosárrajongók. 
„Két új amerikai légiósunk, a 213 centis Bradley Hayes és a 196 centis Deondre Ray nagyon jó, Bowman és Tomic pedig tudjuk, mire képes, ha egészséges” – szögezte le Paulík.

Az utóbbi félmondat kulcsfontosságú lehet, a felkészülés során ugyanis egyetlen meccsre sem állhattak ki teljes létszámban a komáromiak, kisebb sérülések miatt. „Csak hat találkozót tudtunk lejátszani, kettő kútba esett. Az utóbbiakon már igen jó eredményeket értünk el foghíjas felállásban is. A hiányzó meccseket pedig remek edzésekkel pótoltuk, a fiúk egybehangzó véleménye szerint nagyon komoly színvonalú gyakorlásokon vannak túl.”

Mindez már az új vezetőedző, a honfitársát, Miljan Csurovicsot váltó Alekszandar Vrzsina érdeme. A szerb tréner 44 éves kora ellenére már majdnem húszéves edzői tapasztalattal rendelkezik, többek között az orosz központú nemzetközi VTB United ligában is bizonyított csapataival. „Csapatként akarunk játszani, soha nem keresni kifogást és küzdeni a végsőkig” – foglalta össze tömören a terveit Vrzsina a basketliga.sk kérdésére.
Ebben pedig jobbkezére, a sportigazgatói minőségben is bemutatkozó irányítóra, Nenad Miloševičre is számíthat. „Az ő legfőbb feladata összerázni a fiúkat az öltözőben, az, hogy a kommunikáció köztem, az edző és a játékosok között gördülékeny legyen. Tavaly ez probléma volt, sokan sokfelé húztak, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy egységes gondolkodású közeget alakítsunk ki. Minden poszton jó játékosaink vannak, s igyekszünk a közönségnek játszani, hogy minél nagyobb számban buzdítsanak minket a lelátókon” – tette hozzá Paulík.

A komáromiak szombaton (18.00) Losoncon lépnek pályára az SBL 1. fordulójában.

Érdekes

A komáromi keret

Érkezett: Szvetozar Sztamenkovics (Kasztoria – görög), Filip Halmeš (Karlovka Bratislava B), Miles Bowman (Limburg – belga), Deondre Ray (Konstanca – román), Boban Tomic (Olimpija Ljubljana), Bradley Hayes (Valladolid), Branislav Pipíška (Lučenec), Nini Gabrijel (Ilirija Ljubljana)
Maradt a keretben: Nenad Miloševič, Ladislav Stojanov, Lukáš Bolek, Matej Marchyn
Távozott: Sasa Jankovic (Handlová), Ivan Delic (Prievidza), Hlivák Dalibor (Inter), Liam O´Reilly (Apollon Limasol), Devin Brooks, Dayon Goodman, Jamal Hunter, Adrian Smik

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?