Összesorsolták a DAC-ot a Slovannal a kupában, de emberi mulasztás miatt meg kell ismételni a sorsolást

dac slovnaft cup

Összesorsolták a Slovant és a DAC-ot a labdarúgó Slovnaft Cupban, de mivel a sorsolásnál hiba történt, a Slovan kérte a sorsolás megismétlését. A Szlovák Labdarúgó-szövetség végül kedden 12.30-kor fogja újra kisorsolni a nyolcaddöntő párosítását.

A hétfői sorsolásnál komoly hiba történt: a csapatok között kétszer szerepelt a Senica. Egyszer helyesen, a Malženicével együtt, mivel az erdőhátiakra még vár a 3. forduló meccse, egyszer pedig tévesen, egymagában. A résztvevők közül a DAC hiányzott, erről az árulkodott, hogy a klub neve nem nyomtatva, hanem kézzel volt a kis papírkára írva. A DAC nevét tartalmazó golyót csak később tették suttyomban a gömbbe (az élő közvetítés során ez nem látszott, de a gömbben lévő maradék golyók számából egyértelmű), amikor már kiderült, hogy a Senica kétszer is ott volt a a csapatok között. Ekkor már sok párosítás megvolt, és a sárga-kékeket végül a Liptovská Štiavnica, Slovan Bratislava, Oravská Poruba, Bardejov négyessel sorsolták össze. 

Az égszínkékek ugyanis még nem játszottak a kupában, még három akadályt kell sikerrel venniük a nyolcaddöntőig. Október 9-én játszanak a Liptovská Štiavnica ellen, ez még a második forduló meccse. A párharc győztese október 12-én az Oravská Porubával mérkőzik, ennek a meccsnek a győztese pedig a 4. fordulóban a bártfaiak ellen lép pályára. 

A Slovan hivatalos közleményben kérte a sorsolás megismétlését. „Szabálytalannak tartjuk a sorsolást, mert az egyik csapat neve csak a sorsolás vége felé lett bedobva a gömbbe, amikor kiderült a tévedés az FK Senicával. Ezért a sorsolás megismétlését kérjük. Az ŠK Slovan számára a DAC elleni mérkőzés kiváló kihívás és remek visszavágási lehetőség lenne a szeptemberi egymás elleni meccs után. Nem azért kérünk új sorsolást, hogy elkerüljük a tabella jelenlegi harmadik csapatát. Meggyőződésünk azonban, hogy a szabályok betartásának, amelyet az irányító szerv a kluboktól kér, fordítva is érvényesnek kell lennie” – állt a Slovan közleményében.

A SFZ végül hétfőn kora este jelezte, hogy megismétlik a sorsolást, mert „emberi tévedés történt”. 

A megismételt sorsolást kedden 12.30-kor tartják. 

-8:23-nál a Senica feliratú papír kihúzása, -4:44-nél a DAC kisorsolása.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?