A személyes példa mindig hatásosabb

ssd

Győrfi Pál annak a híve, hogy ha valaki beszél valamiről, akkor mutasson példát, mert csak így lehet igazán hiteles. A magyar Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a gyereknevelés a legjobb arra, hogy már kicsi kortól hassunk a kis emberre. Amikor reggel tornázik, úgy rendezi, hogy a gyerekei is lássák.

Ritkán fordul elő, hogy nem csatlakoznak, hogy nem másznak a hátára. Így súlyzózik is, meg a gyerekek is mozognak. Ami az étkezést illeti, tudja, hogy milyen nehéz tartani magunkat az egészséges táplálkozás elveihez. A gyerekek szempontjából van egy ideális arány, de ezt szintén nehéz megvalósítani. Ő két dologban bízik: az egyik az, hogy az iskolai és óvodai étkeztetésben az utóbbi években pozitív változás történt, így ha netán „bűnöznek” a szülők, az iskola helyrehozza. A másik pedig a gyerekek igényei. Ha valamit nem szeretnek, fölösleges rájuk kényszeríteni, inkább ügyes trükkökkel próbáljuk őket rászoktatni az egészséges étkezésre, a sok zöldségre és gyümölcsre.

Ami a szóvivőt illeti, a fekvőtámasz indítja a napot, de szokott futni, súlyzózni is. Semmilyen mozgás nem idegen tőle. Sok helyen tart előadásokat, esténként a televízióban tragédiákról számol be. Ilyenkor arra gondol, mit lehetne tenni, hogy ezeket megelőzzük, mert Magyarországon évente körülbelül 50 ezer ember kap szélütést, a cukorbetegek száma rohamosan növekszik, ugyanígy a daganatos betegeké. Ezért tartja fontosnak hangsúlyozni, mit tehetnek az emberek azért, hogy kevesebb tragédia történjen. Hiszi, hogy ha valaki hiteles, fontos üzeneteket tud eljuttatni az emberekhez. Ma már az üzletekben válogatni lehet egészséges és kevésbé egészséges ételek között, s tudja, hogy kedvence, a tejfölös bableves csülökkel nem túl egészséges. Viszont attól még nem kerülünk életveszélybe, ha néha ugyan vétkezünk, de az esztendő nagy részében tartjuk magunkat bizonyos elvekhez és sokat mozgunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?