Magabiztos somorjai győzelem a Pomléban

somorjai focisták

Úgynevezett hatpontos mérkőzésen fogadta délelőtt az STK 1914 Somorja az ugyancsak a kieső zónából menekülni igyekvő Slovan fakócsapatát. A II. labdarúgóliga 11. fordulójának összecsapásán végül a vendéglátók nagyobb gond nélkül húzták be a 3 pontot.

A hazaiak a 31 éves argentin Aldo Baéz leigazolásával igyekeztek megerősíteni a középpályássorukat, aki eddig már játszott a prágai Slaviában, majd pedig több szlovák élvonalbeli együttesben, legutóbb Szereden. 

Mindkét csapat idegesen kezdett, emiatt sok volt a pontatlan passz, annál kevesebb a gördülékeny, tudatosan felépített támadás. Az üdítő kivételt az első negyedóra vége hozta meg, amikor Dolinský indításából éppen a pomléi stadionban bemutatkozó légiós került gólhelyzetbe, de gyenge lövését a védők szögletre mentették. Ezután többnyire középen csordogált a játék, egészen a 36. percig. Ekkor hirtelen rosszullét (kiszáradás veszélye) miatt Váleket le kellett cserélni. Még mielőtt Magyar jelentkezett volna a negyedik játékvezetőnél, a csallóköziek tíz emberrel, alig több mint egy perc alatt két gólt lőttek. Az első találatot Leginus érte el, aki a tizenhatoson belüli kavarodást követően közelről perdített a hálóba – 1:0. Röviddel a középkezdés után gyors bal oldali támadást vezettek a hazaiak. Nagy László élesen középre ívelt, Čunta pedig kilőtte a bal alsó sarkat – 2:0.

Szünet után a pozsonyi fiatalok nem adták fel, és némi mezőnyfölényt harcoltak ki. Nem sok hiányzott a szépítéshez, mert először Jackuliak jól helyezett lövését bravúrral hárította Slančík, kisvártatva meg Borovský a bal felső kapufát találta el. Ez a sistergő löket felébresztette a nyári napsütésben elbágyadt somorjaiakat, akik valamivel nagyobb sebességre kapcsoltak. Az 57. percben a nagy kedvvel játszó, csapatkapitánynak előléptetett Čunta vezette fel a labdát, s miután nem talált üres embert, mintegy 20 méterről szépségdíjas találattal örvendeztette meg társait és a hazai szurkolókat – 3:0. Megszülethetett volna a negyedik gól is, de Rimarenko közelről leadott lövése a kapufáról pattant ki.

A továbbiakban a gyengén bíráskodó Jurenka borzolta a kedélyeket, mert a végig sportszerű találkozón mindkét oldalon indokolatlanul osztogatta a sárga lapokat. Erre leginkább Baláž fizetett rá, mert nem sokkal a vége előtt szabályosnak tűnő szerelést követően másodszor is besárgult, igy idő előtt mehetett zuhanyozni.

Németh Szilárd, a pozsonyiak vezetőedzője szinte az egész meccsen bírálta a játékvezetőt, majd az utóbbi ítéletét követően válogatott jelzőkkel tiltakozott a spori negyedik társánál. Lehiggadva nyilván ő is elismerte, hogy a sípmester halvány teljesítménye nem befolyásolta a mérkőzés végeredményét. Védencei ugyan a mezőnyben tetszetősen adogattak, de a kapu előtt – két kivételtől eltekintve – harmatgyengék voltak. Így a somorjaiak másfél hónapos böjt után végre önbizalomerősítő győzelmet arattak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?