Beblavý szerint a Za ľudí pártnak csatlakoznia kéne a PS/Spoluhoz

Beblavý
Kassa |

A Spolu elnöke, Miroslav Beblavý szerint az emberek örömmel fogadnák a hármas koalíciót.

Miroslav Beblavý, a Spolu elnöke állítását – miszerint az emberek örömmel fogadnák a PS/Spolu–Za ľudí-féle hármas koalíciót – egy, a Focus által, a PS/Spolu megkeresésére végzett közvélemény-kutatással támasztotta alá.

„A felmérés szerint a PS/Spolu választói közül 80 százalék, a Za ľudí választói közül pedig 90 százalék szeretné, ha a hármas koalíció létrejönne”

– ismertette a felmérés eredményét Beblavý a Za ľudí szombati, egyben első kongresszusán Kassán. Hozzátette: nagyon kevés válaszadónak voltak kétségei az együttműködést illetően.

A felmérés szerint a megkérdezettek 21,7 százaléka voksolna a hármas koalícióra a jövő év februárjában esedékes parlamenti választásokon.

Beblavý továbbá felszólította a pártot, hogy felelősségteljesen döntsön, és éljen azzal a lehetőséggel, amely négyévente mindössze egyszer adódik.

„Az elejétől kezdve jeleztük, hogy szeretnénk együttműködni a pártjukkal, ugyanis úgy véljük, hogy – például programjukban – a miénkhez állnak a legközelebb. Azt gondolom, Szlovákia örülne, ha egy alternatívát nyújtanánk a Smerrel szemben”

– húzta alá Beblavý.

Andrej Kiska, a Za ľudí elnöke Beblavý szavaira mindössze annyit reagált, hogy fontolóra veszi majd az ajánlatot.

„Meglepett, hogy ezt a felmérést a mi kongresszusunkon húzta elő. Én nem tettem volna”

– fűzte hozzá Andrej Kiska.

A felmérés eredményei alapján a hármas koalíció 21,7 százalékkal a második helyen állna a Smer 22,1 százaléka mögött. Ha az együttműködés mégsem jönne létre, a közvélemény-kutatás szerint a PS/Spolu 13,4 százalékot, míg a Za ľudí 7 százalékot érne el a következő parlamenti választáson.

A párt szombati, egyben első kongresszusát Kassán tartották. A párt egyöntetű döntése alapján Andrej Kiskát, egykori államfőt választották a Za ľudí élére, az alelnöki pozícióba pedig Veronika Remišová, Jana Žitňanská, Vladimír Ledecký, Juraj Šeliga és Michal Luciak került.

(DenníkN)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?