Kevinért futnak és jótékonykodnak Dunaszerdahelyen

futás illusztráció
Dunaszerdahely |

Csallóköz szívében a futás népszerűsítése és a jótékonykodás jegyében zajlik a vasárnap a „Fussunk együtt Kevinért, aki nem futhatˮ névre keresztelt rendezvény.

A dunaszerdahelyi MAX üzletközpont negyedik alkalommal szervezi meg a MAX Run névre keresztelt futását, melynek résztvevői ezúttal a nyolcéves nagymegyeri kisfiút, Kevint támogathatják. Kevin egészségesen született, ám hároméves korára járásképtelenné vált. Segítség nélkül csupán egy háromkerekű járművel tud közlekedni.

„A gyermekek 250 métert teljesítenek, a felnőttek felkészültségük függvényében 2,5, 5 és 10 kilométeres táv közül választhatnak. Nevezni reggel nyolc órától a Hypernova előtti parkolóban lehet. A gyermekek fél tízkor, a további távok résztvevői egységesen 10 órakor rajtolnak el. Az összes futó startcsomagot kap frissítővel, valamint a MAX üzletközpontban érvényes kedvezményekkel. A célbafutók egyedi éremmel távoznak a helyszíről, a tombolahúzáson esélyt kapnak a különdíjak begyűjtésére” – ecsetelte lapunknak a vasárnapi rendezvényük sportos részét Ferenci Ildikó, a dunaszerdahelyi MAX üzletközpont menedzsere.

A szervezők elsősorban a jótékonykodásra fókuszának. „Újítottunk a támogatási lehetőségen. A korábbi évekhez hasonlóan a futók és a kocogók személyenként az 5 eurós nevezési díjjal támogathatják a járásképtelen fiút. Azok számára, akik ugyan egyik távot sem kívánják teljesíteni, de pénzösszegel szeretnék támogatni Kevint, egy másik standnál ezt megtehetik. A nevezési díjból, valamint a további adományokból befolyt teljes összeget Kevin szülei a speciális rehabilitációra, segédeszközökre, egy nagyobb triciklire kívánják fordítani. Tavaly egyébként 423-an voltak, akik akkor Tibikét és családját az egyéb felajánlásokkal együtt 2691 euróval támogatták. Remélem, idén új rekord kerül rendezvénysorozatunk krónikájába” – bizakodott Ferenci Ildikó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?