Átadták a pozsonyi körgyűrű dunahidasi szakaszát

Átadták a pozsonyi körgyűrű dunahidasi szakaszát
Pozsony |

A D4R7 Construction csütörtökön átadta a pozsonyi körgyűrű II/572-ös 6,5 kilométeres dunahidasi (Most pri Bratislave) szakaszát, amely a főváros nullás körgyűrűjének részeként eltereli a községen áthaladó forgalom egy részét. Az építkezés befejezése után az út egyenesen fog kapcsolódni a D4-es autópályaszakaszra. Az utat az esti órákban vehetik birtokba a sofőrök.

„Dunahidason több mint 10 ezer autó haladt keresztül naponta” – mondta Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter. A teljes körgyűrű befejezését a jövő évre tervezik, a miniszter azt mondta, fokozatosan adják át az egyes szakaszokat.

A pozsonyi körgyűrűt a spanyol Cintra vállalat vezette cégek társulása építi: a Zero Bypass Limited és a D4R7 Construction. A dunahidasi szakasz építése 2017 novemberében kezdődött.

Jozef Drahovský közlekedési szakértő szerint a most átadott szakasznak köszönhetően elviselhetőbb lesz a forgalom Dunahidason, de Vereknyétől (Vrakuňa) Pozsony központjáig továbbra is forgalmi dugókkal kell számolni. Ez csak a teljes D4/R7 átadása után oldódik meg. Eredetileg a II/572-es út áthelyezését tervezték Vereknye és a Štefánik repülőtér környékén, ám számos probléma merült fel, és Drahovský szerint nem egyértelmű, hogy ezek a tervek megvalósíthatók.

A pozsonyi körgyűrű PPP-projekt keretében épül. A kivitelező 30 évig működteti, az állam ugyanennyi ideig törleszti a részleteket. A projekt a D4-es Horvátjárfalu (Jarovce) és Récse közötti 27 kilométeres, valamint az R7-es Főrév és Egyházgelle (Holice) közötti 32 kilométeres szakaszának megépítését foglalja magában.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?