Szenc: hiába a petíció, nem kapcsolják ki a jelzőlámpát

forgalmi dugó
Szenc |

Ismeretlen tettesek már kétszer is megrongálták a Pozsony felé vezető úton elhelyezett jelzőlámpát, ami sok bosszúságot okoz a szencieknek. A lakosok régóta kérik az illetékeseket, legalább a reggeli csúcsidőben kapcsolják ki a jelzőlámpát, hogy elkerüljék a dugókat.

2018 szeptembere és 2019 májusa között felújították a II/503-as utat Szenc és Bazin között. A biztonságosabb közlekedés érdekében a Slovnaft töltőállomás és a D1-es autópályára csatlakozó út kereszteződése között új sávot alakítottak ki, hogy az autópálya és Szenc között csökkentsék az állandó forgalmi dugókat. Akkor ideiglenes jelzőlámpát állítottak fel az út mellett.

Rosszul beállított lámpa

A Pozsonyba utazó helyiek szerint azonban a jelzőlámpa megnehezítette a haladást, ahelyett, hogy megkönnyítette volna. Ezt támasztották alá a WAZE navigációs mobiltelefonalkalmazás adatai is. A lakosok ezért júniusban petícióban kérték Pozsony megye közlekedési osztályán a jelzőlámpa eltávolítását. Mária Hudáková megyei képviselő júliusban találkozót szervezett az illetékes szervek és a lakosok számára, sajnos a felek nem tudtak közös nevezőre jutni, a lakosok kérését figyelmen kívül hagyták. Kiderült azonban, hogy a jelzőlámpa intenzitását nem megfelelően állították be. Augusztus végén a képviselő újabb találkozót szervezett, melyen részt vettek a lakosok, valamint Pozsony megye és a Regionális Közútkezelő Vállalat pozsonyi fiókjának képviselői is.

Nem kapcsolják ki

A lakosok ígéretet kaptak arra, hogy szeptember 15-től mérni fogják a forgalom intenzitását az érintett szakaszon. A jelzőlámpa kikapcsolására vonatkozó kérésüket azonban a hivatalnokok elutasították. Augusztusban, majd néhány héttel később ismét vandálok rongálták meg a jelzőlámpát. A Pozsony Megyei Közútkezelő Vállalat szóvivője, Mária Rajtová lapunknak elmondta, nem bizonyítható, hogy szándékosan rongálták meg a jelzőlámpát, azt viszont igen, hogy míg nem működött, megnőtt a balesetek száma az útszakaszon. Hozzátette, 2019 végéig kidolgoznak egy tervet a probléma hosszú távú megoldására. A tervek szerint mozgásérzékelő jelzőlámpát helyeznek ki az ideiglenes helyett és módosítják a meglévő járdaszigeteket. Mária Hudáková képviselő szerint vandalizmus történt.

„Sajnos mégis ennek köszönhető, hogy a tanév első hetében folyamatosabban lehetett haladni a Pozsony felé vezető úton és a szemafor helyreállítása után ismét több lett a forgalmi dugó”

– mondta a képviselő.

Hudáková szerint a legrosszabb az egészben az, hogy a probléma megoldása azoknak a hivatalnokoknak a kezében van, akik anélkül adtak engedélyt a jelzőlámpa beüzemelésére, hogy felmérték volna, milyen hatása lesz a folyamatos haladásra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?