Bugár: Ha a Smer titkos szavazást javasol, a Híd nem fogja támogatni

Bugár Béla
Pozsony |

Ha Smer szerdán azt javasolja, hogy titkosan szavazzunk az alkotmánybíró-jelöltekről, a Most-Híd nem fogja támogatni ezt a javaslatot – jelentette ki Bugár Béla, a Híd elnöke. Hozzátette, reméli, sikerül megválasztani a még hiányzó jelölteket. Elmondása szerint a koalícióban nincs megállapodás a jelöltek nevéről, erről a Koalíciós Tanács tárgyal.

„Feltételezem, hogy a smeresek titkos választást fognak javasolni, amit nem fogunk megszavazni, a választás nyilvános lesz” - mondta Bugár, és újra hangsúlyozta, a nyilvános voksolást támogatja. „Ha valaki ismét akadályokat gördít az alkotmánybíró-jelöltek megválasztásának útjába, tudnia kell mindenkinek, hogy azok nem mi leszünk” - hangsúlyozta.

A Híd elnöke hozzátette, a kérdésről még tárgyal a Koalíciós Tanács, és a párt képviselői klubja is.

Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök a szerdai kormányülés után kijelentette, reméli, sőt 99 százalékig biztos benne, hogy sikerül megválasztani a még hiányzó jelölteket.

Andrej Danko (SNS) házelnök felszólította a parlamenti képviselőket, válasszák meg a még hiányzó alkotmánybíró-jelölteket.

Szerda délután újra szavaznak a képviselők az alkotmánybíró-jelöltekről. Ez lesz az ötödik választás, a parlamentnek eddig nem sikerült a kellő számű jelöltet megválasztania, akik közül Zuzana Čaputová államfő kinevezhette volna az új alkotmánybírókat. Négy jelöltet kell még megválasztani, a mai választásra 16-an jelöltették magukat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?