Nagyölvedi siker a járási derbin

nagyolved
Nagyölved |

A vendéglátó nagyölvediek nyerték a járási kiesési rangadót, akik 3:1-re legyőzték a garamkálnaiakat a nyugat-szlovákiai TIPOS III. fociliga 8. fordulójában. 

Nagyölved. A bajnokság őszi idényében a nagyölvedieknek csupán a nagyszombati fakót és a Lednické Rovne alakulatát sikerült legyűrniük, a többi párharcot sorra elbukták, miközben ellenfelük még náluk is gyengébben muzsikált, hiszen mindössze az érsekújváriak fölött diadalmaskodott, két alkalommal pedig remizett.

A hétvégi diadalt a vendégek kezdték jobban, Dávid próbálta ki Benkó Dániel képességeit, de a hálóőr a helyén volt, majd a hazaiak csapatkapitánya, Kosák előtt adódott helyzet, ám a középpályás megijedt a lehetőségtől. Az első játékrész közepe táján az örökmozgó Hlaváčik hajszállal fejelt a veterán Michal Guťan kapuja fölé. A csereként beállt Sperka alig volt még csak a pályán, amikor beverekedte magát a tizenhatoson belülre, de Benkó önfeláldozóan csípte el a labdát, közben a kapus megsérült és percekig ápolták. Már a félidei szünetet várták a labdarúgók és a nézők, amikor Ihor Bilyk kilőtte a jobb alsó sarkot – 1:0.
Akik még a sörért álltak sorban, nem láthatták a hazaiak második gólját, ugyanis a szorgos Bilyk kapura tüzelt és a kipattanó labdát Trifkovics bebombázta – 2:0. Ezt követően a vendégek Changelia és Sperka révén két ziccert is elpuskáztak, de az új szerzeménynek számító, mindössze tizennyolc éves Tatarkovič már nem hibázott – 2:1. Ekkor sokan azt hitték, hogy a szépítő találat lendületet ad a vendégcsapatnak, ám nem így történt, mivel Szabó Marek két perccel később tökéletesen végzett el egy szabadrúgást és félmagasan a kapu bal csücskébe lőtt, beállítva a 3:1-es végeredményt.

„A rangadóknál általában nincs kimondott esélyes, de bíztunk a sikerben. Bosszantó, hogy a két alakulat átlagon aluli produkciót nyújtott, és a szurkolók bizonyos része elégedetlen volt a mutatott játékkal. Megyőződésem, hogy csapatunkban több van, mint amit láttunk, de a győzelemnek kimondottan örülökˮ – vélekedett Urbán Ferenc nagyölvedi klubmenedzser. 
„Öt kulcsjátékosunk hiányzott, ám ez nem mentség az újabb botlásra. Az ellenfél átgondoltabb és célravezetőbb játékot mutatott be, mint mi. Sajnos Pacalaj korai sérülése teljesen felborította az előre kidolgozott taktikánkatˮ – értékelte védencei teljesítményét Peter Éhn garamkálnai edző.
Vereségüknek köszönhetően a garamkálnaiak továbbra is sereghajtók, de a nagyölvediek is az alsóházban tanyáznak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?