Igaz és hamis utak

lf

Szeretünk szembeszegülni sorsunkkal. Az élet sokszor ajándékokkal halmoz el bennünket, mi mégis más úton szeretnénk járni. Az ebből az ellenállásból levont tanulságokat hívjuk élettapasztalatnak.

Ahányan ezen a világon élünk, annyi különböző úton járunk. Mivel szeretjük irigyelni másnak az életét, gyakran hamis álmokat követve teszünk értelmetlen kitérőket. Elkezdünk vágyakozni másnak az életmódja iránt, utánozzuk. Talán mindenkivel megesett már, hogy hosszú időn keresztül küzdött olyan vágyak beteljesítéséért, amelyeket végül fel kellett adnia. Minél több kitérő teszünk, annál inkább megbizonyosodhatunk róla, hogy azt az utat nem nekünk szánták.

Viszonylag könnyű kideríteni, mikor éljük a nekünk rendelt életet. Ezt az erőfeszítéseink és az utunkba kerülő nehézségek mutatják meg. Ha erőfeszítések ellenére egyre rosszabb napokat élünk meg, nem a saját utunkat járjuk. Lehetünk makacsok, homokba dughatjuk a fejünket, az élet idővel úgyis visszaterel bennünket a sorsunkhoz.

Van, aki a gazdagságot hiszi élete céljának, van, aki a családi életét vagy életmódját illetően támaszt különleges elvárásokat. Az idő végül megmutatja, hogy ezek beleillenek-e életünkbe.

De azért ajándékokat is kapunk eltévelygéseink során. Embereket, akik társainkká válnak az előttünk álló kihívásokban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?