Blahová, Rajtár és Galko szinte biztos nem lesz rajta az SaS listáján

Richard Sulík
Pozsony |

Natália Blahová, Jozef Rajtár, Ľubomír Galko, Jana Kiššová, Vladimír Sloboda, Radoslav Pavelka és Pavol Kubiš 99%-ra nem szerepel majd az SaS választási listáján – ezt Natália Blahová, az SaS alelnöke jelentette be a párt hétfő esti országos tanácsa után.

Ľubomír Galko és Jozef Rajtár, a párt parlamenti képviselői viszont ezzel kapcsolatban azt mondták, az utolsó szót a párt rendkívüli kongresszusán mondják ki a küldöttek, és még korai végső következtetéseket levonni. Richard Sulík pártelnök hétfőn megismételte, hogy ha Galko és Rajtár rajta lesz a listán, akkor ő nem indul. A hétfői fejleményeket Sulík nem kommentálta, a képviselőlistára vonatkozó javaslatát jövő hétfőn, szeptember 30-án terjeszti elő.

„A Sulík által javasolt listán nem fogunk szerepelni, aztán majd a jelöltállító kongresszuson döntenek a küldöttek, hogy mit szavaznak meg”

– mondta Rajtár. Ő és Galko is indulni akar a választáson, egy listán Richard Sulíkkal.

„Patthelyzet is kialakulhat, és a tagság megpróbálhat keresni valamilyen mechanizmust, hogy kikényszerítse a megegyezést” – vázolta Rajtár a lehetséges megoldást.

A párt országos kongresszusa október 5-én ül össze. Blahová szerint semmilyen komoly érv nem hangzott el, ami miatt Galko és Rajtár nem szerepelhetne a listán, sem Sulík, sem a másik két érintett nem beszél erről. Sulík csak annyit ismételt meg, hogy ez a párt belügye.

„Ha nem lesznek rajta a pártlistán azok az emberek, akik a legelkötelezettebb harcot folytatták a maffia és a korrupció ellen, akkor én sem leszek rajta”

– jelentette ki Jana Kiššová, az SaS parlamenti képviselője.

Valamennyi megkérdezett párttag úgy nyilatkozott, hogy kilépésekről egyelőre nincs szó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?