Kettős átadás a Czuczor Gergely Alapiskolában

Futással ünnepelték az új pálya megépítését
Érsekújvár |

Korszerű természettudományi szaktantermet és vadonatúj futópályát adtak át a Czuczor Gergely Alapiskolában. A kettős átadási ünnepségen Priskin Zoltán iskolaigazgató és Klein Ottokár Érsekújvár polgármestere köszöntötte a tanulókat és a pedagógusokat.

A járási székhely egyetlen magyar alapiskolájában 55 245 eurót szántak arra, hogy érdekesebbé váljanak a tanórák, és a pedagógusok a legmodernebb taneszközök, segédeszközök használatával gazdagítsák a tanulók eddigi ismereteit. A mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium által meghirdetett pályázaton 45050 eurót kapott az önkormányzati iskola, valamint 5300 euró állami támogatást. Érsekújvár önkormányzata 4895 euróval járult hozzá az összköltséghez. Juhász Zsuzsa a XXI. Század Gyermekéért Polgári Társulás elnöke elmondta, öt évvel ezelőtt kezdték meg a gyűjtést az új futópályára, az adóalap két százalékából befolyt összeg és az adományok azonban még mindig kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy a régóta dédelgetett álmot meg tudják valósítani. „Nem volt más lehetőségünk, mint a régi, elavult salakpályát használni, a gyerekek belélegezték a felvert port, bevitték az osztályokba, a pedagógusok és a szülők is régóta panaszkodtak emiatt” – mondta Péter Zoltán igazgatóhelyettes és tornatanár. A mintegy 60 ezer eurós futópálya az iskola parkjába került a régi pálya helyére.

Priskin Zoltán köszönetet mondott a város vezetésének a támogatásért. A pálya elkészítéséhez a szülői szövetség, a polgári társulás és a Szlovák Gázművek (SPP) 10 ezer euróval járult hozzá.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?