Egyre kevesebb orrszarvú esik vadorzók áldozatául a Dél-afrikai Köztársaságban

orrszarvú

Az orvvadászat elleni fokozott intézkedéseknek hála egyre kevesebb orrszarvú esik áldozatául a vadorzóknak a Dél-afrikai Köztársaságban - közölte vasárnap Barbara Creecy környezeti, erdészeti és halászati ügyekért felelős miniszter.

Az orrszarvúk világnapján kiadott miniszteri közlemény szerint idén január és június között 318 orrszarvút öltek meg vadorzók az országban, ami 68 példánnyal kevesebb, mint az előző év ugyanezen időszakában.

A Dél-afrikai Köztársaság északi részén fekvő Kruger Nemzeti Park orrszarvú-populációja szenvedte a legnagyobb károkat az év első hat hónapjában. Az Afrika egyik legnagyobb vadrezervátumának számító parkban 190 rinocérosz esett áldozatául az orvvadászoknak.

"Noha az orvvadászat teljes felszámolásáért vívott harcunk még messze van a végétől, büszkék vagyunk arra, hogy kormányként, orrszarvú-tulajdonosként és állampolgárként tett erőfeszítéseink eredményre vezetnek" - húzta alá Creecy.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) pénteken kiadott közleményében arra figyelmeztetett, hogy az orrszarvúk illegális vadászata továbbra is világszerte fenyegetést jelent a faj túlélésére.

Mára mindössze nagyjából 25 ezer keskenyszájú és szélesszájú orrszarvú maradt Afrikában. Az állatokat a tülkükért vadásszák, amelyet porrá őrölve használnak a távol-keleti természetgyógyászatban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?