Nem hívták meg a hernádcsányi kormányülésre Kassa megye elnökét

Nem hívták meg a hernádcsányi kormányülésre Kassa megye elnökét
Hernádcsány |

Nem kapott meghívót a kormány hernádcsányi (Čaňa) kihelyezett ülésére Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke (OĽaNO, SaS, KDH, Nova, Šanca).

„Trnka azt mondja, felesleges ezek a tanácskozások, cukorkát osztogatunk a népnek és csak dekoráció az egész kihelyezett kormányülés. Hát akkor csak nem fogjuk meghívni egy felesleges ülésre, egyébként is biztosan elég sűrű a programja. Más megyeelnökök részt vesznek a kihelyezett kormányüléseken, el tudják mondani, mik a problémák és segítenek a régiójuknak” 

– jelentette ki Richard Raši (Smer-SD) miniszterelnök-helyettes.

Trnka még a kormány 2018-as prakfalvai (Prakovce, Gölnicbányai járás – okres Gelnica) kihelyezett ülésekor jelentette ki, hogy a kormány segítsége megkésve jön, nem elégséges és nem változtatja meg a keleti régiók életét, a miniszterek csak futnak egy kötelező kört és cukorkát osztogatnak. A következő Kassa megyei kihelyezett ülésre Trnka már nem kapott meghívót.

Anna Činčárová, Kassa megye szóvivőjének nyilatkozata szerint a kormány semmibe veszi a megye lakosságát, mivel nem hívta meg választott képviselőiket a kihelyezett ülésre.

„Nyilván azért nem kapott meghívót, mert rendre felemlegeti, hogy mennyivel adósa a kormány a keleti régióknak, az ígérgetések ellenére nem épült meg az autópálya és tovább nőnek a regionális különbségek”

– jelentette ki Činčárová.

„A Smer vezetése alatt hosszú éveken át stagnált a megye, 2017 óta próbálom beindítani az útfelújításokat és befektetőket idecsábítani, most éppen kínaiakkal tárgyalok, akik munkahelyeket alakítanának ki a keletieknek. Ez a legjobb válasz a kormánynak. Remélem, a következő parlamenti választás után olyan kormány alakul, amelyik együttműködik velünk”

– jelentette ki Trnka. 

Peter Pellegrini (Smer-SD) az ügy kapcsán újságíróknak azt nyilatkozta, ő nem avatkozik bele abba, hogy kit hívnak meg és kit nem a kihelyezett kormányülésekre, majd ő is felemlítette Trnka tavalyi kritikus megjegyzéseit.

A kormány keddi (szeptember 17.), girálti (Giraltovce) kihelyezett ülésén részt vett Milan Majerský (KDH), Eperjes megye elnöke. Raši ennek kapcsán megjegyezte, annak ellenére, hogy ellenzéki párt tagja, Majerský minden kihelyezett ülésen jelen van.

„Úgy gondolom, az összes megyeelnöknek, de minden egyes községi, önkormányzati alkalmazottnak is meg kell ragadnia minden lehetőséget, hogy pénzt szerezzen az összes lehetséges forrásból” – jelentette ki Majerský.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?