Még idén ősszel kizöldül Galánta

Még idén ősszel kizöldül Galánta
Galánta |

Még idén ősszel szeretnék szebbé tenni Galánta központját, később a városi parkokat, zöldövezeteket kezdik revitalizálni. Kivágják a pusztulófélben levő fákat, cserjéket, bokrokat ültetnek a parkokba.

A kiadásokat a város nem saját költségvetéséből fedezni, ezért helyi és a régió vállalkozóit szólította meg, hogy közösen valósítsák meg a Zöld Terv városszépítő projektet.

Galánta mintegy 25 ezer euró értékben szeretne előbb a Fő utcán, majd a Vajanský utcában nagyobb méretű fákat kiültetni és parkosítani. Mivel a város költségvetésében nincs meg rá a keret, ezért a Pro Galanta Polgári Társulás helyi és régióbeli vállalkozók bevonásával munkacsoport alakított, hogy közösen dolgozzák ki a terv részleteit, és megvalósítsák őket.

Peter Paška polgármester elmondta, a városszépítő projekt több részből áll.

„Első lépésként a városközpontban levő két utcát tesszük zöldebbé még az ősz folyamán, ehhez azonban segítségre van szükségünk, ezért szólítottuk meg a vállalkozókat”

– fogalmazott Peter Paška.

A továbbiakban egy átfogó egészségügyi felmérést terveznek, hogy megtudják, melyek azok a fák, amelyeket le kell botolni, amelyeken karbantartást, frissítést kell végezni, esetleg kivágni és újat ültetni a helyükbe. A város vezetése tárgyalásokat folytat egy magánbefektetővel, aki az új temető közelében épít bérlakásokat, annak közelében is szeretnének Galántán zöldövezetet kialakítani a befektetővel. A Zöld Terv további elképzelései közt szerepel a kórház parkjának felújítása, mivel az a terület is el van hanyagolva.

„A projekt célja, hogy sokkal több zöldövezet legyen a városban a lakosok részére, mint amennyi jelenleg van”

– zárta a polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?