VIDEÓ: Gombos volt a nyerőember, élő adásban nyakon öntötték az ünneplő társak

gombos norbert

A szlovákok a nádszegi származású Gombos Norbert győzelmének is köszönhetően 3:1-re legyőzték Svájc csapatát a tenisz Davis-kupában Pozsonyban, így jövő márciusban Szlovákia selejtezőt vívhat az év végi madridi döntőért. 

Pénteken nagy meglepetésre a legjobb szlovák salakos teniszező, Martin Kližan 6:2, 7:6-ra elbukta a saját meccsét a svájciak második számú játékosa, a világranglistán 286. helyen álló Sandro Ehrat ellen. A nap második meccsén azonban Andrej Martin remek teljesítményt nyújtva, 6:2, 4:6, 7:5-re legyőzte a svájciak első számú játékosát, Henri Laaksonent, így az első nap után 1:1 volt az állás. 

Szombaton a párossal folytatódott az összecsapás. A Filip Polášek, Igor Zelenay páros könnyedén verte a Laaksonen, Jerome Kym duót. A csupán 16 éves Kym Marc-Andre Hüsler helyére került a párosba, ám beállítása nem bizonyult jó döntésnek Severin Lüthi kapitánytól, hiszen Kym volt az, aki a szlovákok meccslabdájánál kettőshibát ütött, így a szlovákok 6:3, 6:3-ra könnyedén nyertek. A Polášek, Zelenay páros az egész mérkőzésen magabiztosan teniszezett. Mindkét játékos nagyon jól fogadta a svájciak szerváit, és a hálónál is kiválóan röptéztek.

„A döntő pillanat az volt, amikor a második szettben 3:2-es vezetésünknél három bréklabdát is hárítani tudtunk. Laaksonen nem nagyon játszik párost, a fiatal Kymet pedig még egyszer sem láttuk teniszezni, így kellett egy kis idő, mire kiismertük őket. Igorral nagyon jól kiegészítettük egymást” – nyilatkozta a meccs után Filip Polášek.

A nap második meccse a tervek szerint a Kližan–Laaksonen mérkőzés lett volna, ám Dominik Hrbatý kapitány Kližan helyett Gombos Norbertnek szavazott bizalmat, aki meg is hálálta ezt. 

A nádszegi származású teniszező nagyon simán, 50 perc alatt 6:1, 6:1-re verte Laaksonent. Gombos az első pillanatoktól kezdve dominált a pályán, már az első szerváját elvette a svájcitól. A szlovákiai teniszező remekül adogatott, jól fogadott, és megfelelő hosszúságúak voltak a labdái. Ezzel szemben Laaksonen – akinek ez már a harmadik meccse volt a hétvégén – fáradtan mozgott, lábbal már nem ért oda Gombos labdáira, ezért sok hibát vétett. A második szettben Gombos pillanatok alatt elhúzott 5:0-ra, és a végén sem remegett meg a keze, azonnal az első meccslabdáját kihasználta. 

„Nagyon örülök, hogy én szereztem meg a továbbjutást érő harmadik pontot. Az előző két meccsemet elvesztettem a Davis-kupában, így még inkább meg akartam nyerni ezt a mostanit. Dominik Hrbatý már reggel jelezte, hogy úgy eddzek, mintha pályára lépnék. A páros után pedig kérdezte, hogy készen állok-e, én pedig azonnal bólintottam” – mondta a meccs után Gombos Norbert, akit csapattársai, Kližan és Martin élő adásban öntöttek nyakon vízzel a tévés interjúja során.

Gombos ezt megelőzően 2017-ben tudott mérkőzést nyerni a Davis-kupában, akkor a lengyelek ellen mindkét egyesét megnyerte.
„Mindig jó, ha úgy lépsz pályára, hogy tudod, 2:1-re vezet a csapat, ez Norbit is feldobta. Nagyon szépen játszott Laaksonen ellen. Türelmes volt a labdamenetek alatt, nem akart mindenáron nyerőt ütni. Laaksonen a páros után fáradt volt, mégis neki kellett volna diktálnia a tempót, emiatt nagyon sok hibát vétett” – értékelte Hrbatý a győzelmet. (mgy, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?