Vida Krisz bombagóljával nyert a DAC Senicán

Szenice |

A DAC Vida Kristopher góljával 1:0-ra nyert Senicán a labdarúgó Fortuna Liga 8. fordulójában. Ez volt az első bajnoki a szezonban, amelyen a sárga-kékek nem kaptak gólt. A dunaszerdahelyiek sorozatban harmadik meccsüket nyerték meg.

A papírforma egyértelműen a DAC mellett szólt: a bajnokságban tíz meccs óta volt veretlen a DAC a Senicával szemben, a legutóbbi öt egymás elleni bajnokit a sárga-kékek nyerték, és ezeken ráadásul csak egy gólt kaptak. Intő jelként azonban ott lebeghetett a dunaszerdahelyiek előtt a tavalyi kupameccs, amelyen 5:1-es vereséget szenvedtek Senicán.

A meccs előtt a hazai fanklub a nemzeti érzelmekre és a magyar–szlovák Eb-selejtezőn történtekre apellálva próbálta mobilizálni a szurkolókat, de így is csak egy húszfős kemény mag jött össze, öt szlovák zászlóval. Kezdettől fogva főleg magyarellenes rigmusokat skandáltak, de a vendégszektor jóval hangosabb volt, 245 sárga-kék drukker kísérte el kedvenceit Erdőhátra.

Peter Hyballa, a sárga-kékek vezetőedzője ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint a Slovan ellen 5:2-re megnyert meccsen.

A DAC birtokolta többet a labdát, de az első helyzetre a 19. percig kellett várni, amikor egy bal oldalról érkező labdát Fábry az égbe lőtt. A 23. percben Fábry jó szabadrúgását Vorel csak kiütni tudta, Vida Kristopher tette vissza a labdát a kapu elé, Beszkorovajnij pedig király lehetett volna, de nem tudott gólt rúgni. Nem sokkal később Blackman próbálkozott lendületből, de a labda a kapu mellé szállt. A DAC az egész első félidőben óriási mezőnyfölényben játszott, szögletekből és szabadrúgásokból is a kapu elé került, de gólt nem tudott szerezni.

A második félidőt egy szépen kijátszott akcióval kezdte a DAC, amelynek végén Vida Kristopher lőtt, Vorel kezébe. Kezdtek a hazaiak is felbátorodni, Sulley és Cascardo volt aktív. Az 53. percben Davis átadásánál a csereként beállt hazai Baumgartner elvétette a labdát, így eljutott Vida Kristopherhez, aki megtolta, és 19 méterről nagyszerű gólt csavart a bal felsőbe – 0:1! A 60. percben közel állt az egyenlítéshez a Senica, egy bal oldali akció végén Sulley lőtt az oldalhálóba. Két perccel később Blackman helyett Divkovic állt be. A 66. percben egy jó tempójú DAC-támadás végén Vida Máté lőtt kapásból, de nagyon fölé.

Közben a vendégszektor környékén volt némi dulakodás, a hazai kemény mag egynémely felbátorodott tagja próbált bejutni a DAC-drukkerek közé.

A sárga-kékek nem tudtak lehengerlő fölényt kialakítani, Hyballa egyre idegesebb volt a kispad előtt, német szitkozódásokból kaptak egy átfogó leckét a főtribünön ülők. A 85. percben Jedlička lábbal mentett Castaneda elől, a hazai közönség szabálytalanságot reklamált, de a bíró továbbot intett. A végjáték izgalmait a csereként beállt Taiwo csillapíthatta volna, de Vida Kristopher passza után a kapu fölé ívelt. Végül azonban csak felhangzott a hármas sípszó, és a vendégszektor ünnepelhetett.

A DAC a szezonban először hozott le kapott gól nélkül egy bajnokit, és sorozatban harmadszor nyert a Fortuna Ligában.

Senica–DAC 0:1 (0:0)

Góllövők: Vida K. (53.)

Sárga lap: Beszkorovajnij.

Játékvezető: Kráľovič, 825 néző.

SENICA: Vorel – Favaro, Dias, Didiba – Klapan, El Moudane, Cascardo, L. Ramirez (46. Baumgartner), Totka – Castadena, Sulley (77. Akinyoola).

DAC: Jedlička – Koštrna, Kružliak, Beszkorovajnij, Davis – Vida Máté, Oravec – Blackman (62. Divkovic), Fábry (86. Taiwo), Vida Kristopher – E. Ramirez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?