Bugár: A Hídból nem menekül senki!

Bugár: A Hídból nem menekül senki!
Pozsony |

Több alkalommal is cáfolta Bugár Béla, a Híd elnöke a párt közgyűlése után, hogy a Hídból menekülnének az emberek. Szerinte eddig egyetlen egy ember távozott, s az Nagy József. A párt elnöke viszont elismerte, hogy Cséfalvay Katalin is kilép a pártból, döntését információink szerint hétfőn fogja hivatalosan bejelenteni.

A közgyűlés legnagyobb meglepetése, hogy egy helyett két alelnököt cserélt le a párt. Sólymos László környezetvédelmi miniszteren kívül ugyanis Peter Antal is lemondott posztjáról. Mindketten az elnökség tagjai maradnak, s nagy valószínűséggel a párt választási listáján is szerepelnek majd.

Sólymos helyét Fülek polgármestere Agócs Attila veszi át, Antalt pedig Peter Krajňák, a párt oktatási államtitkára fogja helyettesíteni.

A héten Martin Fedor jelentette be, hogy távozik a Híd parlamenti frakciójából, hétfőn pedig Cséfalvay Katalin ugyancsak bejelenti, kilép a Hídból. Nem hivatalos információk szerint Tomáš Drucker, a Smer volt egészségügyi miniszterének újonnan alakuló mozgalmában fogja folytatni a munkát.

„Némelyik média érdeke azt írni, hogy a Hídból menekülnek az emberek, de ez nem igaz. Most volt tízéves évfordulónk, a kongresszuson most szavaztunk a változásokról. Egyetlen egy ember távozik, a neve Nagy József. Fedor soha nem lépett be a pártba, s nyíltan vállalta, hogy politikai jövője nem kötődik a Hídhoz. Azt is várjuk, hogy Cséfalvay Katalin távozik, jövő héten. Ez az ő döntése”

– mondta Bugár.

Agócs lapunknak elmondta, az alelnöki posztot elsősorban azért vállalta el, mert továbbra is hisz azokban az értékrendekben, amelyeket a Híd képvisel.

Meggyőződése, hogy a generációváltás is hozzájárulhat ahhoz, hogy a párt jobb eredményt érjen el a jövő éves parlamenti választáson. Azt, hogy sikerül-e meglépni a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékot, viszont nem tudta megbecsülni.

„Nehéz feladat lesz, de nem teljesíthetetlen” – mondta lapunknak Agócs.

Peter Krajňák jelenleg külföldi szolgálati úton van, reakcióját eddig nem sikerült megszerezni.

Sólymos bírálta a hiányzó összefogást

Sólymos László már a héten jelezte, hogy az alelnöki helyét a Híd vezetésében átadja a fiatalabb generációnak, de ugyanakkor bírálta a pártját, amiért nem tudott megegyezni az MKP-val az összefogásban.

„Úgy gondolom ugyanis, hogy a Híd és az MKP együttműködése jó alapja lett volna annak, hogy a következő választások után is legyen képviselője a parlamentben a régióknak és a kisebbségeknek”

– nyilatkozta a Híd közgyűlését követően Sólymos.

Arra a kérdésre, hogy ott lesz-e a Híd választási listáján, nem akart egyértelmű választ adni.

Van remény az együttműködésre

Bugár mai sajtótájékoztatóján megismételte, hogy az együttműködéshez mindig két fél kell. Elismerte, hogy az MKP küldöttségével nagyon korrekt tárgyalásokat folytattak, ám egyszerűen nem tudtak megegyezni, bár az együttműködésre a pártelnök szerint továbbra is van lehetőség.

„A mi listánk nyitott, ha az MKP úgy gondolja, hogy tesz egy próbát, mi nagyon fogunk örülni. Persze a rendelkezésre álló helyekből fokozatosan kevesebb van”

– fűzte hozzá Bugár.

Arra a kérdésre, hogy ezek lesznek-e számára az utolsó parlamenti választások, a Híd elnöke nem akart válaszolni.

„Tudom, mit fogok csinálni a választások után, de mint mindig, úgy most is érvényes, hogy ezt az információt elsőként az országos tanács tagjai fogják megkapni”

– mondta Bugár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?