48 sör után nem kellett sok, hogy elővegye a baltát

fsd

A férfi 48 sör után nem volt a legjobb formájában.

Egy új-zélandi úr szívesen visszakérte volna már a Subaruját, amit fél éve adott kölcsön ismerősének, írja az Otago Daily Times. Ezért egyik barátjával felkerekedtek, és elmentek a kocsit használó Karl Edgar Littlejohn balcluthai otthonához. Karl egyidőben velük érkezett a házhoz, láthatólag ittas állapotban. Mint utólag kiderült, 48 sört ivott, egészen pontosan két darab 24-es rekeszt.

Karl aggresszíven fogadta a két férfit, az egyiknek behúzott egyet, majd egy baltával a kezében tért vissza. Az eszközzel betörte a Subaru összes ablakát, majd a másikuk Nissanját is megrongálta, majd üvöltve és a fejszét lóbálva végigkergette a párt az utcán. A dunedini bíróság ezért 1500 dollár (nagyjából 300 ezer forint) kártérítésre, 150 óra közmunkára és 12 hónapnyi  bűnügyi felügyeletre ítélte Karl Edgar Littlejohnt.

Az ítéletet súlyosbította, hogy a 38 éves férfi eleve óvadék ellenében volt szabadlábon. 2017 közepén ugyanis autójával egy éjszaka alatt behajtott a zárt üvegajtón át két benzinkúti üzletbe is, ezekből pedig 6000 dollárnyi cigarettát és némi aprópénzt lopott.

Four dozen beers plus an axe turned out to be a bad combination for a South Otago man, a court has heard. https://t.co/6UAl14DdEp pic.twitter.com/UoLzGdeF1H

— ODT Online (@odtnews) 11. septembra 2019

Most eleve nem is vezethetett volna, mivel egy április incidens miatt elvették a jogosítványát. Akkor nagy sebességgel, záróvonalon előzött egy teherautót, aztán ismét megpróbált elmenekülni a rendőrök elől.    

De korábban is meggyűlt már a baja a törvénnyel, 2007-ben például rasszista sértések és fenyegetések közben elvette egy 15 éves külföldi diák drágább mobiltelefonját Dunedinben. A SIM-kártyát kivette és elégette, ám így is lebukott, írta még a NZHerald.

(index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?