Hihetetlen fordulat, fegyelmi büntetések Nagymagyaron

foci
Nagymagyar |

Nagymagyar/Alistál. A dunaszerdahelyi területi labdarúgó-bajnokság AG Sport (VI.) ligájának 5. fordulójában Nagymagyaron még a 89. percben 2:0-ra vezettek a hazaiak, de a végjátékban az alistáliak kétszer is betaláltak, ezzel pontot raboltak. 
 

Az egykor szebb napokat megélt nagymagyari FK az előző idényben még a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában szerepelt, de kiesőként búcsúzni kényszerült a mezőnytől. A területi bajnokságban is gyengélkednek, az 5. forduló után egy ponttal a tabella 15. lépcsőfokán szerénykednek. A gyatra eredményeket nagyban befolyásolják a sportszerűtlen viselkedés, a fegyelmezetlenség miatt kirótt büntetések. A legutóbbi bajnoki párharc is zártkapus volt, ráadásul a felső-csallóköziek edzője, Lovász Vince sem irányíthatta a kispadról védenceit. 

„Eltiltás miatt csupán nézőként értékelhetem a párharcot. Az első félidőt mi nyertük 2:0-ra. Fordulás után viszont nagyon rákapcsolt, fordított az ellenfél. Sajnos az összecsapás végén nem koncentráltunk megfelelően. A játékvezető három percet hosszabbított, szerintem ennek a dupláját játszották a túlórában a csapatok. Egyébként kétgólos vezetésünknél játékosunk egyedül tört kapura, de elpuskázta a ziccert. Ez megbosszulta magát. Egyébként jó teljesítményt nyújtott az ellenfél, pontot érdemelt. A 2:2-es döntetlen igazságos eredménynek számít” – ecsetelte tömören a történteket lapunknak a fegyelmi büntetéssel sújtott tréner. Védencei szombaton házigazdaként a tabellaszomszéd felsőpatonyiak elleni párharcon kapnak egy újabb esélyt arra, hogy végre győzelemmel örvendeztethessék meg lelkes szurkolóikat. 

„Vendéglátóként Csallóköztárnokon fogadjuk soros ellenfelünket. A zártkapus bajnokin ismét voltak beszólások, immár visszaesőként tekint ránk a szövetség. Hétfőn az illetékesek jelezték, hogy többek között pályaeltiltásra is számíthatunk. Megállapodtunk a csallóköztárnokiakkal, náluk játsszuk a legközelebbi bajnokit. Minden bizonnyal újabb szankciók is lesznek” – fogalmazott Lovász Vince. 

Így is lett. Az FK felnőtt csapatát kizárták a bajnokságból, a végrehajtást azonban kilenc hónapra felfüggesztették. A klubot 300 eurós büntetéssel, két rendezőt és egy játékost több hónapos eltiltással sújtottak. A felnőtt csapat vendéglátóként két bajnoki mérkőzését nem játszhatja hazai pályán.

„Jól kezdtünk, 3-4 ziccert is kidolgoztunk, de ezeket elpuskáztuk, kétszer pedig a kapufát találtuk telibe. A hazaiak egy távoli lövésből vezetést szereztek, majd büntetőből növelték előnyüket. A szünetben rendeztük a sorokat. A javuló teljesítmény ellenére is úgy tűnt, hogy ha reggelig tartana a találkozó, akkor sem találnánk a kapuba. A rájátszásban fordult a kocka. Előbb szépítettem, majd Švec egyenlített. Ezzel nem csupán pontot zsákmányoltunk, hanem egyben veretlenségi szériánkat is tovább nyújtottuk” – értékelte tömören a mérkőzést az alistáliak rutinos játékosedzője, Bogyai Krisztián, aki nyolc találattal a mezőny legjobb góllövője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?