Kližan és Martin a svájciak ellen

a szlovák davis-kupa csapat

A nádszegi származású Gombos Norbert helyett Andrej Martin lesz Martin Kližan mögött a második-számú játékos a ma (17.00) kezdődő Szlovákia–Svájc tenisz Davis-kupa-meccsen.
 

„Abban biztos voltam, hogy Martin Kližan lesz az elsőszámú játékosunk a svájciak ellen. Igaz, hogy most nincs a legjobb formában, de továbbra is ő a legjobb salakos játékosunk – kezdte Dominik Hrbatý szövetségi kapitány a mérkőzések sorsolása utáni sajtótájékoztatót. – A második játékosunkat pedig a pillanatnyi forma, az edzéseken mutatott teljesítmény és az ellenfél figyelembe vétele után választottuk ki. Gombos Norbert nagyon erősen játssza meg a labdákat, az ilyeneket pedig a svájciak elsőszámú teniszezője, Henri Laaksonen szereti. Andrej Martin ezzel szemben technikásabb játékos, és többször vált ritmust, ami megnehezítheti Laaksonen dolgát.”


A 29 éves teniszező, aki jelenleg a 114. a világranglistán, elmondta, hogy nagyon örül a lehetőségnek, és igyekszik meghálálni a kapitány bizalmát. „Laaksonent ismerem, egy évfolyam vagyunk, így sokat jártunk ugyanazokra a tornákra. A többi svájci játékos sem ismeretlen számomra, többször is játszottunk egymással a svájci bajnokságban.” 


Martin Kližan már ennyire nem volt képben a svájci Davis-kupa-csapatot illetően. „Laaksonent ismerem, a többieket nem” – fogalmazott tömören a szlovákok 90. helyen álló játékosa, akin nagyon látszott, hogy nincs kedve összetett mondatokban válaszolni az újságírók kérdéseire. Bár azért egyszer tett kivételt: „Nem számít, hogy az első vagy a második mérkőzést játszom, a lényeg, hogy nyerjünk.”
Ahogy a szerdai sajtótájékoztatón Dominik Hrbatý megjegyezte, tényleg nagyon jó a hangulat a szlovák csapatban. A játékosok végignevették és -bohóckodták a sajtótájékoztatót.


Severin Lüthi, a svájciak kapitánya elmondta, nem lepte meg, hogy Andrej Martin lesz a második számú szlovák játékos. „Dominik Hrbatý tudja jól, mit csinál, ráadásul van kiből válogatnia. Én azért választottam Laaksonen mellett Sandro Ehratot, mert jó formában van, ráadásul salakon képes legyőzni a nála jóval magasabban rangsorolt játékosokat is.” Sandro Ehrat jelenleg a 286. játékos a világranglistán.
A párharc győztese jövő februárban ismét selejtezőt vívhat a madridi döntőbe jutásért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?