5 tipp, hogy te is megkedveld az őszt

sz

Tájainkon is egyre több embert ragad el az akut őszutálat, sokan már attól letargiába esnek, hogy hulló faleveleket látnak az utcán. Aki az alábbi tippeket megfogadja, talán nem szereti meg azonnal az őszt, úgyhogy legyen türelemmel.

1. Hozzuk ki belőle a maximumot! Nagyon sok életvezetési tanács kering a bolygón (és a bolygó körül) arról, hogyan tudjuk sikeresen kihozni valamiből a maximumot. Ezek a válaszok jellemzően túlbonyolítják saját magukat, amivel az embereket összezavarhatják. Először is döntsük el, miben hozzuk ki a maximumot: táskában, talicskában, szekéren? Menjünk be, pakoljuk a maximumot a járműre, rögzítsük megfelelően, aztán hozzuk ki. Vigyázzunk, nehogy lepotyogjon, vagy ráessen valakire, mert nagy baj lehet belőle.

2. Csináltassunk tetoválást! Már a néphagyomány is úgy tartotta, hogy az új bőrrajz, modernül szólva tetoválás készítésének legmegfelelőbb ideje az ősz. Keressük hát fel kedvenc tetoválóművészünket, beszéljük meg a motívumot, válasszunk testtájékot, és tetováltassunk a hátunkra, mondjuk, egy őzikét, alája meg az Eiffel-tornyot. Ha jól sikerül, oldalunkra, a bordaszélekre helyezett rövid és frappáns versikével tehetjük teljessé a kompozíciót. Jó választás lehet Ady Endrétől a Párisban járt az őz.

3. Pártalapítás! Nagy kár, hogy ilyen kevés napjainkban a párt, így egyre többen kényszerülnek arra, hogy pártkereső fórumokon találják meg a számukra megfelelő párt. Az őszi depresszió ellen viszont a pártalapításnál kevés hatékonyabb elfoglaltság létezik. Teret és lehetőséget ad elképzeléseink megvalósítására, erős oldalaink kidomborítására, összehozza az embereket, a döntéshozatali struktúrákba kerülve pedig egyenesen arra ad lehetőséget, hogy saját képünkre formáljuk, vagyis megváltsuk a világot. Ráadásul aki ügyesen alapít, sokkal könnyebben foghatja ezentúl saját maga, esetleg mások pártját.

4. Kozmetikázzuk magunkat! Szerezzünk be valahonnan valami új, állatkísérlet-mentesen tesztelt kozmetikumot, és kenjük magunkra. Jó választás lehet a sütőtök és a vanília évszakharmonikus kombinációja. A sütőtök megvédi a bőrt a bogaraktól (nem tudnak rajta áthatolni, vagy ha igen, vékonyan kentük be magunkat), az őszi depressziótól, a vanília pedig megtartja optimizmusunkat és életszeretetünket, amelyet a nyár már csúcsra járatott. Nagyon fontos, hogy szintén állatkísérlet-mentes legyen az őszi sminkünk, mert gondoljunk csak bele, mit érez egy állat, ha a kísérletek során kisminkelik. Persze az sem mindegy, milyen állatot sminkelnek ki, egy rúzsozást például teljesen máshogy viselhet egy zsiráf, egy liba vagy éppen egy hal.

5. Új szokások, rutinok. Nagyon sok szakértő ajánlja az őszre, hogy új rutint, új szokásokat alakítsunk ki. Fontos, hogy a szokás olyasmi legyen, amit még nem csináltunk. Próbáljuk ki például, milyen egy hónapig mindennap hajnali fél ötkor sárga fürdőköpenyben, egy forgalmas kereszteződés közepén lejárt sertésmájkrémmel dobálni az álmos járművezetők szélvédőjét, közben Gál Gabriella Hideg őszi éjszakákon című örökzöld slágerét hallgatva.

Csalfa lettél, másé lettél, kikacagtál, amíg éltem,

de most, mikor eltemetnek, ne hullajtsd a könnyed értem.

Ne is hozzál a síromra piros rózsát, örökzöldet,

csak amikor elföldelnek, te húzd rám az első kapa földet.

Az örökzöldeket nem érinti a levélhullás, egy ilyen új rutin pedig garantáltan megváltoztatja az életünket. Ha nem, akkor bennünk van a hiba, az őszi búbánatra pedig marad a kávé.

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?