Ján Šanta ügyész: Tóth vallomása után nőtt a Kočner elleni bizonyítékok bizonyító ereje

Ján Šanta

A bizonyítékok bizonyító ereje az eredeti 100 százalékról 150 százalékra nőtt, jelentette ki Ján Šanta, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze Peter Tóth volt újságíró és titkosrendőr keddi tanúvallomását követően.

„Olyan új tényekre és bizonyítékokra derült fény, amelyek véleményem szerint tovább erősítik a vádat” – fogalmazott Šanta. Daniel Lipšic, a Markíza ügyvédje elmondta: a vallomásból újabb, eddig nyilvánosságra nem került bűncselekményekre derült fény. Marek Para, Marian K. ügyvédje szerint korai lenne még értékelni Tóth vallomását.

Tóth vallomásának tartalmát egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. A bírói tanács azzal indokolta a döntést, hogy a vallomás olyan ügyeket is érint, amelyek esetében még csak az előkészítő eljárás folyik. Tóth a Kuciak-gyilkosság ügyében indított nyomozást titkos tanúként segítette. Úgy véli, Marian K. vállalkozó rendelte meg az oknyomozó újságíró meggyilkolását.

A váltóhamisítási ügyben október 17-én folytatódik a tárgyalás a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben.

Október 28-ára idézte be a bíróság Silvia Volzová tanút, Pavol R. vádlott volt üzlettársát. Utóbbi állítólag Mikuláš Černáktól rendelte meg Volzová meggyilkolását. Beidézték továbbá Milan Fiľo vállalkozót és Pavol R. volt feleségét, Viera Ruskovát is.

A vád szerint Marian K. és Pavol R. vádlottak, miután megegyeztek Štefan A. vádlottal, akinek az ügyében külön eljárás indult, négy hamis váltót állítottak ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be fizetési meghagyások kibocsátása végett

Két vádlottat gyilkosságok megrendelésével is gyanúsítanak. Marian K. Ján Kuciak újságíró, Pavol R. pedig egykori üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását rendelhette meg.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?