A két elsőgólos és Lobotka a meccs legjobbja

Szoboszlai Dominik

A magyar válogatottban a Salzburg támadója, a gyönyörű szabadrúgásgólt szerző Szoboszlai Dominik volt a legjobb. A győztes szlovák csapatból pedig Róbert Boženík és Stanislav Lobotka a Magyarország–Szlovákia labdarúgó Eb-selejtezőn.
 

MAGYARORSZÁG

Gulácsi Péter 6
Jól védett a lipcseiek kapusa, aki a gólokról nem tehetett. Nem volt sok dolga, de így is bemutatott néhány mentést.

Lovrencsics Gergő 5
A Ferencváros jobbhátvédje szigorúan vigyázott Makra, és a támadásokat is segítette, de már az első fél óra végén sérülés miatt Bese váltotta fel. 

Baráth Botond 4
A Kansas City középső védője nem állt feladata magaslatán, mindkét szlovák gólban ludas volt. Ráadásul a meccs után bírálta a játékvezetőt, aki a második sárga után kiállította. 

Willi Orbán 6
A lipcseiek középhátvédje a megszokottnál halványabban játszott, de még így is ő volt a védelem legjobbja. Ezúttal is előrejött fejelni a pontrúgásoknál, de nagyon ügyeltek rá a szlovákok.

Kádár Tamás 5
Átlagos teljesítményt nyújtott a kijevi balhátvéd, a vendégek első gólja előtt lemaradt a szlovák támadásról, ezért Orbán próbálta szerelni a szélen elfutó Hamšíkot, aki nagyon hiányzott középről.  

Kleinheisler László 4
Az Eszéken futballozó középpályás nem fogott ki jó napot, bár nem kezdett rosszul, ám később egyre jobban visszaesett.

Nagy Ádám 5
Szokásához híven hajtott, küzdött a Bristol City védekező középpályása, aki közel egy hónapos kényszerpihenő után lépett pályára. A második félidőben már érződött, hogy elfáradt, ezért Rossi lehozta.

Dzsudzsák Balázs 6
Nagy elánnal futballozott a tapasztalt szélső, elfutásai és beadásai veszélyesek voltak. A csapat érdekeit nézve a pontrúgások egy részét átengedte Szoboszlainak, aki élt is a lehetőséggel.

Szoboszlai Dominik 8
A Salzburg 18 esztendős játékosa a hazaiak egyik legjobbja volt. A gyors és technikás futballistával nehezen boldogultak a védők. Parádés gólt rúgott, 18 méteres szabadrúgásával kipókhálózta a felső sarkot.

Sallai Roland 7
A Freiburg gyors balszélsője hosszú sérülés után tért vissza, főleg a meccs első szakaszában jeleskedett, remekül megértette magát Szoboszlaival, és többször is átjátszotta Šatkát.

Szalai Ádám 6
Fáradhatatlanul küzdött a Mainz támadója, a szoros őrizet – általában ketten vigyáztak rá – ellenére igyekezett megtartani a labdát. Kapura lövésekkel is próbálkozott.

CSERÉK

Bese Barnabás 5
Nehéz dolga volt a La Havre csereként beállt védőjének a gyenge kezdés után egyre jobban belelendülő Makkal szemben, akit a felfutó Hancko is támogatott.

Pátkai Máté 5
A horvátok és a walesiek elleni győztes meccsek hőse sérüléssel bajlódott, ezért csak az utolsó fél órára állt be. Igyekezett, de ezúttal nem sikerült a hálóba találnia.

Holender Filip 
Kevés időt töltött a pályán, teljesítményét nem értékeljük.
 

Róbert Boženík

SZLOVÁKIA

Martin Dúbravka 7
A Newcastle kapusa 20. válogatott meccsén kitett magáért, több bravúrt bemutatva végig magabiztosan védett, a magyar gólnál tehetetlen volt. Nem kockáztatott, gyakran kiöklözte a labdát.

Ľubomír Šatka 5
Eléggé bizonytalanul kezdett a számára idegen poszton játszó védő, Sallai többször is megforgatta. Ahogy telt az idő, egyre jobban belejött a DAC korábbi játékosa.  

Denis Vavro 7
Remekül játszott a hátvédsor tengelyében, sorra nyerte a párharcokat és a légi csatákat. Az első szlovák gól után olyan vehemensen mutatta a bírónak, mit dobtak be a nézők, hogy sárgát kapott, így ki kell hagynia a Wales elleni derbit.

Milan Škriniar 7
Ő volt a védelem vezére, szinte nem lehetett átjátszani. Nem véletlenül érdeklődik a Manchester City a 60 millió euróra taksált játékos iránt.

Dávid Hancko 6
Helytállt a prágai Sparta balhátvédje, aki a támadásokat is segítette. Igaz, helyenként akadtak gondjai Dzsudzsákkal.

Juraj Kucka 4
Csakúgy, mint a horvátok ellen, ő volt a leggyengébb láncszem a szlovákoknál. A szünetig a rengeteg hibát vétett, a fordulás után viszont kicsit feljavult.

Stanislav Lobotka 8
A vendégek legjobbja volt a Celta Vigo középpályása, szinte mindenhol ott volt. Labdákat szerzett, támadott, a győztes találat előtt ő adta a gólpasszt Boženíknak. 

Marek Hamšík 7
A Kínában futballozó irányító volt a csapat szellemi vezére a Groupama Arénában. Ha kellett, gyorsította vagy éppen lassította a játékot, a hajrában pedig taktikusan futballozott.

Róbert Mak 6
Fokozatosan lendült bele a szentpétervári Zenitnél létszámfölöttivé vált szélső. Tőle indult az első gól előtti akció, amelyet végül ő is fejezett be.  

Albert Rusnák 5
Nem jeleskedett különösebben az MLS-ben légióskodó játékos, de nagyon hasznosan futballozott. Gyakran besegített a védőmunkába is.

Róbert Boženík 8
A 19 éves zsolnai csatár bizonyult a meccs hősének. Nem ijedt meg a túlerőben levő magyar védőktől, Baráth nem bírt vele. Pazar gólja – 16 méterről kilőtte a bal alsót – három pontot ért. Ha így folytatja, nem sokáig marad Szlovákiában.

CSERÉK


Michal Ďuriš 5
Az elfáradt Boženíkot váltotta fel a Cipruson játszó 31 esztendős támadó, igyekezett megtartani elöl a labdát.

Ján Greguš  –
Kevés időt töltött a pályán, teljesítményét nem értékeljük.

Lukáš Haraslín  – 
Kevés időt töltött a pályán, teljesítményét nem értékeljük. (ón)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?