Himnusz és füttyszó

matyas

A lenyűgöző látvány már a himnuszoknál háttérbe szorult. A szlovák himnuszt az első taktustól az utolsóig fülsiketítő füttyszó kísérte.

Az Európa-bajnokság előttetek, a fekete sereg mögöttetek! Ez a felirat volt olvasható a Magyarország-Szlovákia labdarúgó Eb-selejtező előtt a magyar B-közép óriási molinóján, miközben a fekete-arany színekbe borult lelátó fölé egy tekintélyt parancsoló, gigantikus Mátyás király emelkedett.

Káprázatos koreográfia volt, olyan, amelynek csodájára járhat egész Európa.

A lenyűgöző látvány azonban már a himnuszoknál háttérbe szorult. A szlovák himnuszt az első taktustól az utolsóig fülsiketítő füttyszó kísérte.

Egy nemzet himnuszát kifütyülni védhetetlen bunkóság, függetlenül attól, mely nemzetekről van szó. Bunkóság volt a szlovák drukkerek részéről is Nagyszombatban, és bunkóság volt a magyar tábortól is a Groupama Arénában. Semmilyen sportszerűtlen cselekedetre nem lehet mentség, hogy valahol, valamikor velünk szemben is sportszerűtlenek és igazságtalanok voltak, legyen szó egy néhány hónappal korábbi futballmeccsről vagy százéves történelmi sérelmekről.

Igenis van különbség egészséges rivalizálás, az ellenfél cukkolása és a gyűlölködés között. Az, hogy a szurkolóik támogatását megköszönő szlovák játékosokat ütemes cigányozás fogadja, szintén egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik.

Az ilyesminek nincs helye a stadionokban. Nem azért, mert az UEFA majd büntetést ad. Egyszerűen azért, mert emberek vagyunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?