Ők döntenek majd a kisebbségi támogatásokról

Kisebbségi Kulturális Alap kultminor
Pozsony |

Kiválasztották a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) magyar szakmai bizottságainak azon tagjait, akiket a társadalmi és kulturális szervezetek jelöltek.

A KKA támogatásokat és ösztöndíjakat is odaítélhet, ezekről öttagú bizottságok döntenek. Azokat a bizottsági tagokat, akiket a regisztrált társadalmi és kulturális szervezetek jelölhettek ma Pozsonyban választották meg. Mandátumuk két évre szól.

A KKA-n belül a magyar közművelődési és tudományos szakmai "A" tanács választott tagjai: Demecs Andrea, Szabó Csilla és Varsányi Zsófia.

A magyar irodalmi, kiadói és sajtó tevékenységet támogató "B" bizottság választott tagjai: Csanda Gábor, Barak Bálint, Antal Ágota.

A művészeti tevékenységek támogatását megvalósító "C" bizottságban pedig Hizsnyan Géza, Lakatos Róbert és Prikler Mátyás foglal helyet.


A KKA 2017 júliusában kezdte meg a működését. Korábban a kisebbségi kultúra állami támogatása a kormányhivatal hatáskörébe tartozott. Az alap számára nyolcmillió eurót különítenek el az állami költségvetésből, ennek öt százalékából fedezik a működési költségeket. A magyar kisebbségnek valamivel több mint 4 millió euró jut. A KKA támogatásokat és ösztöndíjakat is odaítélhet. A benyújtott pályázatokat öttagú szakmai bizottságok bírálják el. A három bizottságnak a most megválasztott tagjai mellé az alap igazgatója, Molnár Norbert minden testületbe két-két további tagot közvetlenül delegál. Minden kisebbséghez saját bizottság tartozik, a tagok több mint fele az adott kisebbség képviselői közül kerül ki. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?