Komfortérzet furcsa életmód mellett

sz

Évek óta jógázik, több fajtáját kipróbálta, de egyik sem igazán felelt meg neki. Aztán rátalált az agni jógára, ami nagyon megtetszett Szinetár Dórának. Bár ott is 38 fokos hőségben mozognak, de lassú ászanákkal. A színésznő szerint a jóga egyebek mellett megtanította arra, hogy két lábbal álljon a földön. Egy gasztropszichológus barátja magyarázta el neki, hogy mindemellett mennyire fontos az egészséges táplálkozás.

Szerinte mindent meg lehet enni, ami a földön vagy a földben terem, ami bokornak vagy fának a termése, vagy állat húsa. Ami viszont nem tartozik ezekbe a kategóriákba, az nem jó az embernek. Azóta Dóra csak természetes dolgokat próbál enni. A gasztropszichológussal való találkozást követően megtudta – és vizsgálatok eredményei is ezt igazolták –, hogy a sok glutén fogyasztásának következtében a szervezet nem tudja hasznosítani a jó dolgokat sem. Bár nagyanyáink is fogyasztottak glutént, de nekik nem okozott problémát, viszont ma már egy búzaszemben 400-szor annyi glutén van, mint egykor, így a korábbiak sokszorosát fogyasztjuk. Dóra állítja, hogy ha meg tudná oldani, egyáltalán nem enne hozzáadott, finomított cukrot, sem glutént, sem húst, bár ez utóbbival van a legkevesebb baja.

A színésznő sokat tanulmányozta a témát, s arra a következtetésre jutott, hogy a táplálkozás az egyetlen tápanyagbeviteli módszer, amit teljes mértékben mi irányítunk. Néhány éve olyan táplálkozási formára talált, ami mellett nincs szüksége sem tisztító-, sem fogyókúrára: nem fogyaszt olyasmit, amivel szervezete nem tud mit kezdeni. Ez a felismerés fontos neki, mert imád sokat, sokszor és változatosan enni. Szerette volna megtudni, mi az, amiből sokat ehet, amiből bármikor ehet, finom is, de nem lesz tőle baja. Kereste a megoldást, ami az esti színházi előadások után is komfortérzetet biztosít, s rájött, hogy ez nem is olyan nehéz. Fontos, hogy ne megszerezzünk valamit, hanem ne együk azt meg. S ez a gyerekekkel kapcsolatban is fontos, mert ezzel példát mutatunk nekik...

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?