Mégsem olyan ártalmas?

pizza

Néhány ételről a közhiedelem azt tartja, hogy kerülendők, mert sok kalóriát tartalmaznak, hizlalnak. Az alábbiakból kiderül, hogy ez nem teljesen igaz.

Mogyoróvaj

A diétázók általában kerülik a fogyasztását, mert magas a zsírtartalma, ám meglepő módon egy teáskanálnyi csupán 30 kalóriát tartalmaz. Kutatások igazolják, hogy a mogyoróvaj valójában jót tesz a szívnek, csökkenti az összkoleszterin és a „rossz” koleszterin, az LDL, valamint a trigliceridek szintjét. Egy teáskanál mogyoróvaj néhány zabkeksszel mindössze 150 kalória.

Pizza

Nem arról van szó, hogy egy hatalmas és gazdagon megrakott pizza egészséges étel, de el lehet készíteni úgy is, hogy ne ártson. A hozzávalók mind hasznos tápanyagokat tartalmaznak ugyanis, a tészta szénhidrátot, a zöldségek vitaminokat, a sajt fehérjét. Ne sajnáljuk a paradicsomszószt az otthon készült pizza tetejéről, és halmozzunk rá sok zöldséget, sovány húst vagy a tenger gyümölcseit, és egy kis zsírszegény mozzarellát.

Világos és barna sör

Vizsgálatokkal kimutatták, hogy egy pohár sör még a vörösbornál is jobb a szív egészsége szempontjából. Ennek oka, hogy a sör B6-vitamint tartalmaz, ami csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A barna sör vetekszik az aszpirinnel a vérrögképződés megakadályozásában.

Csokoládé

A csokoládét általában a tiltott élelmiszerek közt tartják számon a fogyni kívánók, de fontos a mértéktartás, valamint a csokoládé minősége. A keserű, sötét csokoládéban sok az egészséges antioxidáns, amelyek a DNS-t károsító szabad gyökökkel veszik fel a harcot. Előnye még, hogy 1-2 kocka is elég belőle, hogy kielégítse édesség utáni vágyunkat.

Fagylalt

A tiltólistán szerepel, holott még a diétázók számára is sok előnye van a fogyasztásának. A fagylalt alacsony glikémiás indexű étel, ami azt jelenti, hogy csak lassan bocsátja ki a cukrokat, ezért tovább tart a teltségérzet, kisebb a veszélye a fagylaltozás utáni evésnek. A fagylaltban levő tej ezenkívül fontos tápanyagokat és vitaminokat is tartalmaz.

Forrás: Yahoo

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?