A PS és Az emberekért szerint Jankovská távozása nem elég

Monika Jankovská
Pozsony |

A Progresszív Szlovákia és Az emberekért (Za ľudí) parlamenten kívüli pártok szerint Monika Jankovská igazságügyi államtitkár lemondása nem elég. Az emberekért párt nem akarja, hogy Jankovská bíróként működhessen tovább, illetve hogy Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő a funkciójában maradjon.

„Az, hogy Jankovská asszony bírói posztra kerül, egy újabb szög a bíróságokba vetett bizalom koporsójába”

– jegyezte meg Andrej Kiska volt államfő és Az emberekért párt vezetője a sajtótájékoztatón. A kormányfőről azt gondolja, hogy ő csupán Robert Fico bábja. Továbbá jelezte, hogy Veronika Remišová független parlamenti képviselő, aki közben belépett Az emberekért pártba, nem szavaz bizalmat a kormányfőnek.

Az emberekért egy olyan javaslatot akar előkészíteni, amely értelmében a bírók egy bizonyos ideig nem térhetnének vissza a talárjukba, amennyiben részt vettek a politikában.

Az OĽaNO bejelentette, hogy a kormányfő ellen beadott bizalmatlansági indítványról Jankovská lemondása ellenére szavazni fognak pénteken (szeptember 6.). A rendkívüli ülés összehívását szerinte az SaS és a Sme rodina továbbra is támogatni fogja.

Pellegrini ugyanakkor reméli, hogy Igor Matovič, az OĽaNO elnöke és Richard Sulík, az SaS vezetője is követni fogja Monika Jankovská (Smer-SD) igazságügyi államtitkár példáját, és távoznak a politikából, amiért többször is találkoztak Marian K-val. A reakciójában azt is kifejtette, hogy ítéletet a bíróságok hoznak, nyomozni pedig a bűnüldöző szerveknek kell.

Monika Jankovská (Smer-SD) lemond az Igazságügyi Minisztériumban betöltött államtitkári posztjáról. Döntését a keddi sajtótájékoztatóján jelentette be. Azt mondta, bíróként akar tovább dolgozni. Nem lát okot arra, miért ne viselhetne talárt. Arra a kérdésre, ismét elindul-e a Smer-SD színeiben a parlamenti választáson, azt válaszolta, ezt korai lenne még megmondani. Azt mondta, senki sem kényszerítette, hogy távozzon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?